Πως να κάνεις πιο υποφερτή την αναμονή στην ουρά

Ένα από τα μεγαλύτερα βασανιστήρια της καθημερινότητας μπορεί να γίνει λιγότερο δυσάρεστη.

Η πρόοδος της τεχνολογίας και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν μειώσει κατά πολύ τον χρόνο αναμονής μας σε ουρές σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Όμως και πάλι, μια στο τόσο θα χρειαστεί να υποστείς το βασανιστήριο της πολύωρης ορθοστασίας. Ας δούμε τι μπορεί να κάνεις σε αυτό το χρονικό διάστημα χαμένου χρόνου για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, ίσως και δημιουργικά αν είσαι τυχερός.

Δούλεψε. Το κινητό σου τηλέφωνο είναι ένα πολυεργαλείο δουλειάς. Ακόμα και στην ουρά μπορείς να ξεσκαρτάρεις τα mail σου, να δεις μια παρουσίαση, ακόμα και βιντεοκλήση μπορείς να κάνεις. Με το τελευταίο όχι μόνο γεμίζεις τον νεκρό χρόνο της αναμονής στην ουρά και γλιτώνεις πολύτιμο χρόνο αργότερα αλλά αποδεικνύεις και πόσο «καλό παιδί» είσαι στους συνεργάτες σου αξιοποιώντας στο έπακρο τον χρόνο σου. 

Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου. Οι ουρές συνήθως έχουν την ανθρωπογεωγραφία της στρατιωτικής θητείας. Από τις ελάχιστες φορές που συναντάς κάθε πιθανό ή απίθανο άνθρωπο. Άρπαξε την ευκαιρία να διευρύνεις την κοινωνική ματιά σου και δες πως είναι ο κόσμος έξω από το social bubble σου. 

Διάλεξε τη μέρα που θα πας με βάση τον καιρό. Όταν βρέχει και γενικά έχει κακό καιρό οι ουρές έχουν την τάση να είναι σαφώς μικρότερες. Παράλληλα έρευνες έχουν δείξει ότι στις ουρές ο κόσμος είναι πολύ πιο υπομονετικός και με λιγότερα νεύρα.

Πάρε μαζί σου έναν φίλο. Αν ευκαιρεί και είναι κάπου εκεί κοντά είναι η ευκαρία να τα πείτε. Ιδανικά μπορείτε να κανονίσετε «ραντεβού» στην ουρά για να κάνετε ταυτόχρονα μια δουλειά που έχετε. Με έναν καφέ στο χέρι και κουβέντα σκοτώνετε τον χρόνο αναμονής αναπληρώνοντας πολύτιμο χαμένο χρόνο αντρικής φιλίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved