Θα θέλατε να κάνετε δικό σας το πιστόλι του Sean Connery από το Dr.No;

Αν πάντα θέλατε ένα γνήσιο «σουβενίρ» από τον James Bond, τώρα είναι η ευκαρία σας.

Μαζί με την Aston Martin και το tuxedo, το Walther PPK συμπληρώνει την τρόικα αντικειμένων που ορίζει τον James Bond. Αν και το συγκεκριμένο πιστόλι που δημοπρατείται δεν είναι πραγματικά ένα PPK, είναι το πιστόλι που κράτησε ο Sean Connery στην παρθενική του εμφάνιση ως 007.

 

bondpistol1

 

Στο “casting” του Dr. No αναφέρεται το Walther PPK διαμετρήματος .32, για τις ανάγκες όμως της ταινίας χρησιμοποιήθηκε το ελαφρά μεγαλύτερο Walther PP διαμετρήματος .380 επειδή «έγραφε» καλύτερα στην κάμερα. Παρόλα αυτά το PPK υπήρξε ο πιο πιστός σύντροφος του 007 στα περισσότερα από τα φιλμ που ακολούθησαν, μέχρι και στο χέρι του Daniel Craig, στο Spectre

 

 

«Στο κινηματογραφικό ντεμπούτο του James Bond, o Sean Connery χρησιμοποίησε αυτό το όπλο καθόλη την ταινία το οποίο βοήθησε στο να καθιερώσει και να ορίσει τον χαρακτήρα που εμφανιζόταν σε βιβλία, φιλμ και άλλα μέσα για περίπου έξι δεκαετίες» αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών Julien. Η χαρακτηριστική σιλουέτα του μυθικού πράκτορα να κρατάει αυτό το πιστόλι με σταυρωμένα χέρια έγινε το πιο iconic στιγμιότυπό του και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες της ποπ κουλτούρας όλων των εποχών. 

Το πιστόλι της ταινίας, το οποίο ήταν στην κατοχή της βρετανικής εταιρείας σκηνικών και ειδικών εφέ Bapty, αναμένεται να φτάσει την τιμή των $200000.

 

 

Το πρώτο Walther του James Bond είναι ένα από τα περίπου 500 κινηματογραφικά αξεσουάρ τα οποία θα βγουν στο σφυρί από τον Julien στη δημοπρασία με τίτλο: “Icons & Idols: Hollywood”. Στη δημοπρασία αυτή θα διατεθούν μεταξύ άλλων, το κράνος πιλότου που φορούσε ο Tom Cruise στο Top Gun,  το μαύρο δερμάτινο jacket του Arnold Schwarzenegger στο Terminator 2 και το hoverboard από το Back to the Future: Part II.

Οι online προσφορές ξεκινούν να κατατίθενται στις 3 Δεκέμβρη και εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved