The Godfather: Οι κομμένες σκηνές απαντούν σε πολλά ερωτήματα

Δύο βίντεο με όλα τα delete scenes από τα «Godfather» Part I και Part II.

Όσα χρόνια και αν περάσουν οι ταινίες «Godfather» θα είναι πάντα οι κορυφαίες στο είδος τους ή και γενικότερα στον κινηματογράφο. Η ιστορία της οικογένειας Corleone, η παράδοση σκυτάλης από τον Don Vito του Marlon Brando, στον γιο του Michael (Al Pacino) και την πορεία του ως αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος είναι ίσως η πιο κλασική ιστορία με γκάνγκστερς που έγινε ποτέ.

Οι ταινίες ήταν μεγάλες κάτι που σίγουρα σήμαινε ότι κάποιες σκηνές θα χρειάζονταν να κοπούν στο μοντάζ. Δυστυχώς όμως για μας, ο Francis Ford Coppola διέγραψε ορισμένες σκηνές οι οποίες θα μας έδιναν πολλές εξηγήσεις στην πορεία του story.

 

 

Από τη δολοφονία του Tataglia στην αρχή του πρώτου «Godfather» που δεν είδαμε ποτέ, στην εκδίκηση του Michael για τον θάνατο της πρώτης γυναίκας του, Apollonia, την σημαντική κουβέντα μεταξύ Vito και Michael που δεν είδαμε ποτέ και φανέρωνε το πώς θα «καθαρίσει» τις οικογενειακες εκκρεμότητες ή και στιγμές του Don Vito από το δεύτερο έργο με τον Robert De Niro στο ρόλο.

Το παρακάτω βίντεο θα μπορούσε να είναι θησαυρός:

 

 
 
Αφού λοιπόν είδες πολλά πλάνα και αποκαλύψεις από την κατά τεκμήριο κορυφαία τριλογία όλων των εποχών, ετοιμάσου και για ακόμα άγνωστη δράση παρακάτω. Για σένα ειδικά που είδες τον Sonny Corleone να παίρνει την εξουσία και να διατάσσει τη σφαγή του Tataglia, μπορείς να τον απολαύσεις να τα λέει σε έντονο ύφος με τον Michael αλλά και να υποδέχεται τον consigliere, Tom Hagen πίσω από εκεί που τον κρατούσε όμηρο ο Virgil Sollozzo. Κυρίως όμως εκεί βλέπουμε την πρώτη αλλαγή στην νοοτροπία του Michael Corleone, που από παιδί που δεν ήθελε σχέση με τις «βρωμοδουλειές» της οικογένειας, αρχίζει να αποκτάει το αδίστακτο ένστικο του αρχηγού της φαμίλιας.
 
Μια σκηνή που δεν χώρεσε στο τελικό cut, αλλά που θα μας έδειχνε το πώς κατέληξη ο Sonny να εκτελέσει τον Paulie Gatto, καθώς ανακάλυψε πως αυτός την έστησε στον Don Vito.
 
The Godfather Deleted Scene


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved