Οι Αμερικανοί φοιτητές δεν πίνουν τελικά όσο βλέπουμε στις ταινίες

Ο μύθος καταρρίπτεται.

Λογικό να έχεις στο μυαλό σου μια εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματική. Για πολλά χρόνια, βλέπουμε και εξακολουθούμε να βλέπουμε στις αμερικανικές κομεντί τρομερά σκηνικά στα πάρτι που διοργανώνουν φοιτητές. Νεαροί και νεαρές να κρέμονται από την οροφή, ακραία κατανάλωση αλκοόλ, σεξουαλικά όργια, κόκκινα κυπελλάκια, «περίεργα» τσιγάρα στην πίσω αυλή και γενικότερα καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με μια διονυσιακή σύναξη.

Το να πίνεις μέχρι λιποθυμίας είναι και επίσημα επικίνδυνο

Αυτός είναι ένας μύθος που γίνεται όλο και πιο δυνατός όσο περνούν τα χρόνια. Ήρθε ο καιρός, όμως, να αφαιρέσουμε λίγη από την υπερβολή που τον θρέφει και να προσθέσουμε σε αυτόν λίγο ρεαλισμό που θα τον συρρικνώσει. Όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι ένα βαθμό αλλά σίγουρα όχι όπως τα φανταζόμαστε.

Μια νέα μελέτη μας κάνει γνωστό πως πολλοί Αμερικανοί στην ηλικία μεταξύ των 18-22, δηλαδή στην «φοιτητική» ηλικία, αποφεύγουν το αλκοόλ. Πώς σου φάνηκε αυτό; Ο αριθμός αποχής από το αλκοόλ βρίσκεται στο 28% (το 2018), ενώ το 2002 βρισκόταν στο 20%. Και για να βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου τα γεμάτα με βότκα κόκκινα κυπελλάκια, οι ερευνητές έχουν μια πολύ λογική απάντηση στο γιατί οι νέοι δεν πίνουν όσο έπιναν. Είσαι έτοιμος; Δεν πίνουν διότι μένουν με τους γονείς τους.

Καλύτερα να δεις τις κλασικές ταινίες μετά από αυτό για να συνέλθεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved