Πότε το ρύζι μπορεί να γίνει επικίνδυνο;

Δες σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να προσέχουμε.

Κι όμως είναι αλήθεια, αν το ρύζι ξαναζεσταθεί και ξαναφαγωθεί την επόμενη μέρα υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πάθει κανείς τροφική δηλητηρίαση. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε διότι δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος μπορεί να φάει ένα φαγητό με ρύζι πάνω από μία φορά.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Food Standards Agency, το ξαναζεσταμένο ρύζι είναι τόσο επικίνδυνο για να προκαλέσει δηλητηρίαση όσο και το κοτόπουλο και τα άλλα κρέατα. 

Προσοχή: Βάζεις χαρτί υγείας στη λεκάνη; Πρέπει να το διαβάσεις

 

Επίσης, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η κατανάλωση ρυζιού μπορεί να έχει βλαβερές επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας προειδοποιούν πως αν το ρύζι δεν μαγειρευτεί σωστά, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο και αιτία είναι ότι το ρύζι se σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να περιέχει αρσενικό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι πρέπει να προσέξεις με το ρύζι αναλυτικά: