Επιτέλους νέα και πρωταγωνιστής για τη σειρά «The Sandman»

Πιστοί οπαδοί της Vertigo Comics, ετοιμαστείτε.

Πολλοί μπορεί να μην τον θυμούνται, αλλά όσοι τον γνωρίζουν δεν τον έχουν απλά σε εκτίμηση. Είναι πορωμένοι μαζί του. Όταν η Vertigo Comics το 1989 επιχειρούσε να δώσει έναν νέο ορίζοντα στους λάτρεις των κόμικ, κανείς δεν πίστευε το πόσο μεγάλη επιτυχία θα είχε η νέα της πορεία μακρυά από κλασικούς σούπερ ήρωες, όπως ο Batman ή ο Superman.. Για όσους θεωρούσαν ότι τα ουράνια πλάσματα δεν μπορούν να γίνουν επιτυχία μάλλον αλλαξοπίστησαν μπροστά στην επιτυχία του «The Sandman».

 

 

Το κόμικ για ενήλικες όπως πολλοί το χαρακτήρισαν και παρουσιάστηκε στη χώρα μας ως «Μορφέας», έριξε φως στη σκοτεινή πλευρά των Δυνάμεων του Κόσμου, με έναν αντι-ήρωα (Μορφέα) ο οποίος είναι δυνάστης των ονείρων και περιφέρεται μεταξύ της πραγματικότητάς του ενώ επισκέπτεται ταυτόχρονα τον πραγματικό κόσμο. Στη «χώρα» των σκιών υπάρχουν πολλές προσωποποιήσεις δυνάμεων, όπως η Θάνατος, η Απελπισία ή η Επιθυμία, αλλά παράλληλα με τον βασικό ήρωα, γεννήθηκαν πολλά spin-offs που «λύγισαν» τον κόσμο λόγω των φοβερών χαρακτήρων που είχε γύρω του.

Ένα από αυτά, στο τεύχος #4 είχε τόσο μεγάλη απήχηση που ανάγκασε κοτζάμ Netflix να πάρει τα δικαιώματά του και αυτή τη στιγμή περιμένουμε την 6η σεζόν.

Μιλάμε προφανώς για τον Lucifer

 

 

Εν αναμονή λοιπόν ανακοινώσεων, το Netflix προχωράει με το Sandman και το μόνο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι η σειρά θα ξεκινήσει μέσα στο 2021 με τις φήμες να αναφέρουν ότι ο James McAvoy θα υποδυόταν τον Μορφέα. Τελικώς τα πλάνα αλλαξαν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Tom Sturridge.

 

 

O δημιουργός Neil Gaiman και ο David S. Goyer (Terminator: Dark Fate) θα είναι παραγωγοί, σε συνεργασία των DC Entertainment, Warner TV και Netflix, ενώ από πίσω βρίσκεται ο σεναριογράφος του Wonder Woman, Allan Heinberg.

Το story έχει ως αφετηρία το 1916, ωστόσο τα γεγονότα της σειράς εστιάζουν στο 1988. Με κάποιο τρόπο θα φτάσουμε στο σήμερα, ωστόσο έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την πορεία της ιστορίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο Lucifer στη σειρά πήρε διαφορετική πορεία από αυτή που έχει στα κόμικ.

Όπως και να έχει ο Sandman, που τόσα χρόνια ακούμε και δεν βλέπουμε, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά και ετοιμάζεται να έρθει στην μικρή οθόνη μας με δύο τουλάχιστον σεζόν στο Netflix. Και από ότι φαίνεται οι επόμενες ανακοινώσεις θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved