Wall Street: Το 2025 η νέα πολυτέλεια θα είναι το νερό

Ετοιμαζόμαστε για πολύ δύσκολους καιρούς.

Σύμφωνα με νέα έρευνα τα δύο τρίτα του ανθρώπινου πληθυσμού θα αντιμετωπίσει προβλήματα έλλειψης νερού το 2025. Και αν η κλιματική αλλαγή που παρατηρείται δεν σου λέει τίποτα τότε θα πρέπει να μάθεις πως ολόκληρη η Wall Street αγοράζει μετοχές από το κράτος των ΗΠΑ για τα δικαιώματα του νερού σε όλη τη χώρα. Ακούγεται λίγο τρομακτικό; Μάλλον είναι.

.All the President’s Men: Το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο των ΗΠΑ σε μία ταινία

 

Αυτά τα συμβόλαια είναι η πρώτη φορά που γίνονται και η εταιρία πίσω τους ονομάζεται CME. Η ίδια η εταιρία λέει πως θέλει να δίνει σε χαμηλότερη τιμή το νερό σε μεγάλους παραγωγούς όπως είναι οι αγρότες που καλλιεργούν αμύγδαλα και άλλα αγαθά που χρειάζονται μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εταιρία ο κόσμος θα βιώσει μία πρωτοφανής έλλειψη νερού το 2025, κι έτσι επενδύει σε αυτό διότι τότε θα είναι το πιο ακριβό αγαθό.

Ο κόσμος των sushi chefs μοιάζει βγαλμένος από ταινία με σαμουράι

 

Πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν ήδη εδώ και χρόνια την έλλειψη του βασικότερου αγαθού μετά τον ίδιο τον αέρα.

Οι εταιρίες ήδη το έχουν προβλέψει αυτό και προσπαθούν φυσικά να κερδίσουν από την κρίση νερού που έρχεται.

Σε συνέχεια όμως της κρίσης του νερού φυσικά αυτό θα επηρεάσει και τις ποσότητες του φαγητού που θα παράγεται από τους αγρότες.  Τα νέα και τα δεδομένα δεν είναι τα καλύτερα αλλά ελπίζουμε να βρεθεί μία μέση λύση στο αυξανόμενο πρόβλημα της έλλειψης του νερού στον πλανήτη.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα νερού:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved