Ο κόσμος των sushi chefs μοιάζει βγαλμένος από ταινία με σαμουράι

Οι μάστερ του σούσι shokunin το πάνε σε άλλο επίπεδο.

Το σούσι είναι στην καρδιά της Ιαπωνικής κουλτούρας τώρα και πολλά χρόνια χωρίς να χωράει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Ένα νέο, καταπληκτικό βιβλίο κυκλοφορεί φέτος με τίτλο Sushi Shokunin: Japan's Culinary Masters, το οποίο και παρουσιάζει μερικούς από τους καλύτερους sushi chefs στον κόσμο οι οποίοι φυσικά όλοι κατάγονται από την Ιαπωνία.

Η λέξη shokunin κυριολεκτικά σημαίνει Μάστορας ή Καλλιτέχνης στα ιαπωνικά και εκφράζει το βαθμό της εμπειρίας που μπορεί να αποκτήσει ένας σούσι μάστερ. Φυσικά ο όρος έχει το μεγαλύτερο νόημα του όταν εκφράζεται στα Ιαπωνικά.

 
 

Οι shokunin είναι εκείνοι που όπως οι παλιοί δάσκαλοι των πολεμικών τεχνών των σαμουράι μεταδίδουν από γενιά σε γενιά και από μαθητή σε μαθητή την παράδοση του σούσι στην Ιαπωνία.

Η τέχνη του σούσι είναι εδραιωμένη στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου για χρόνια και προωθεί με τον τρόπο της την ικανότητα των ανθρώπων για εξέλιξη και το δικαίωμα τους στην απόλυτη γευστική απόλαυση.

 

Η τέχνη του σούσι βρίσκεται στην προετοιμασία και στην διαδικασία της παρασκευής του. Πίσω όμως από την άρτια τεχνική ενός σούσι μάστερ βρίσκεται πάντα το omotenashi, λέξη η οποία σημαίνει φιλοξενία στην Ιαπωνία.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις εικόνες από το καταπληκτικό βιβλίο του Adrea Fazzari για τους Shokunin:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved