Assosiated Press Ο Tom Hardy είναι η χειρότερη επιλογή για James Bond

Πολλοί τον θέλουν για διάδοχο του Daniel Craig, αλλά δεν μεταμορφώνεις έτσι εύκολα έναν γκάνγκστερ σε καθωσπρέπει πράκτορα.

Τον αγαπάμε τον James Bond. Μεγαλώσαμε με τις ταινίες του και δεν θα σταματήσουν ποτέ να παίζουν ρόλο στη ζωή μας. Θυμήσου όμως κάτι: κανένας φτασμένος δεν έγινε James Bond. Ήταν ο ρόλος που τους απογείωσε, ακόμη και εκείνους που είχαν μία, κάποια, καριέρα. Δεν είναι απόλυτο, αλλά είναι καλό να θυμόμαστε το ιστορικό των πρωταγωνιστών γιατί λέει πολλά και για τους ίδιους. Και μιλώντας για επιλογές, να μιλήσουμε για τον επόμενο υποψήφιο για έναν τέτοιο ρόλο. Αυτόν εδώ τον τύπο.

 

 

Γιατί ο Tom Hardy δεν είναι σωστή επιλογή;

Να με συμπαθάτε κιόλας, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια λόξα για τον Tom Hardy στο ρόλο του 007. Δηλαδή είναι κάτι που θέλετε να δείτε; Ας θυμηθούμε λίγο τους ρόλους τους Hardy. Είναι ο άνθρωπος που τρέλανε ένα ολόκληρο φρενοκομείο σαν Bronson. Που τα έβαλε με τον Batman. Που ελέγχει όλο το Λονδίνο στο Peaky Blinders. Που έκανε βουντού στο Taboo και πρόσφατα θυμόταν τα νιάτα του ως Al Capone.

Ένας τύπος σαν και αυτόν που έχει ως επί το πλείστο χτίσει την καριέρα του στο να υποδύεται την ζωντανή απειλή, δεν θέλεις να τον βάλεις στο καλούπι ενός ολόκληρου franchise. Δεν ξέρω αν είναι κάποιο κρυφό όνειρο του Hardy να παίξει τον 007, αλλά είναι ένας ηθοποιός που δεν του αρέσει να μπαίνει σε καλούπια. Το να παίξεις τον Bond, σημαίνει πως δεν θα υπογράψεις συμβόλαιο για μία μόνο ταινία – εκτός και αν σε διώξουν οι ίδιοι γιατί έγινες George Lazenby. Πόσο καλό θα κάνει κάτι τέτοιο στην καριέρα του Tom Hardy; Μάλλον δεν θα κάνει.

 


Εδώ που τα λέμε, δεν το έχει και ανάγκη. Φαντάζομαι περισσότερο τον Hardy ως τον επόμενο Bond Villain που θα κάνει ένα γενναίο, απειλητικό πέρασμα από μία ταινία James Bond, παρά έναν τύπο καλοξυρισμένο που θα είναι γλυκανάλατος στις γυναίκες με ατάκες τύπου Roger Moore. Όχι. Όχι και πάλι όχι.

 

Ο Tom Hardy είναι κάτι άλλο

Ο Tom Hardy είναι αντισυμβατικός, πιο «λερωμένος» και παιδί της αγνής εργατικής τάξης του Λονδίνου. Που σημαίνει ότι δεν είναι για τα μεγαλεία της MI6. Θέλεις να τον βλέπεις να κοιτάζει απειλητικά, να μουγκρίζει, να ανοίγει κεφάλια και να μην ξεχωρίζεις πρόσωπο από μούσι. Με ουλές, με αίματα, με λάσπες, με undercut κουρέματα. Αυτόν τον Tom Hardy γνωρίσαμε και αυτόν τον Tom Hardy θέλουμε και πόσο μάλλον σε μία εποχή που ο μετροσεξουαλισμός βαράει κόκκινο.


Καλύτερα λοιπόν να ελπίζουμε σε πιο καλογραμμένο ρόλο του Alfie Solomons στην επόμενη σεζόν Peaky Blinders ή μία νέα σεζόν Taboo (αμήν και πότε), παρά σε μία γραβατομένη κατάσταση που θα είναι καλοξυρισμένος με φτιαγμένο μαλλί και θα οδηγεί Aston Martin. Υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω γι’ αυτό. Ας μην τσαλακώσουμε ότι τον κάνει ατημέλητα επιμελή.

 

Έτσι δεν είναι;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved