H Jane Rosenberg σχεδιάζει τους μεγαλύτερους εγκληματίες

Ένας θηλυκός Πικάσο μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Στην αρχή η Jane Rosenberg δεν ήταν σίγουρη για την επιτυχία της, βασικά, για να το πούμε καλύτερα, δεν ήταν σίγουρη για τίποτα. Μέχρι του πήρε ένα email για την υπόθεση του Steve Bannon. Το άγχος της μεγάλωνε αλλά τελικά κατάφερε να πάρει μαζί της ότι χρειαζόταν, κιάλια, μπογιές, μολύβια, χαρτιά. Πολύ σύντομα το σχέδιο που θα έκανε για την μεγάλη απάτη του Λευκού Οίκου θα έκανε το γύρο του κόσμου.

Woody Allen: Η θετή του κόρη βάζει φρένο στην έκδοση του βιβλίου του

 

Η ίδια η Jane Rosenberg θα σου πει πως η δουλειά της είναι απλά να σχεδιάζει ότι βλέπει μέσα στο δικαστήριο.

«Η δουλειά μου σαν courtroom artist με θέλει πάντα να είμαι ουδέτερη και να μην παίρνω καμία θέση. Αυτό που προσπαθώ να αποτυπώσω είναι τις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων και όχι τη δική μου πλευρά των πραγμάτων» λέει η Rosenberg.

Οργανοποιός: Η απαιτητική τέχνη του παραδοσιακού ήχου

 

Ήταν παρούσα στη δίκη του Mark David Chapman, του ανθρώπου που σκότωσε τον John Lennon, στη δίκη του Woody Allen για την υπόθεση Mia Farrow, στις καταδίκες του Bill Crosby και του El Chapo, στη δίκη του Harvey Weinstein και τόσων άλλων που πέρασαν από τις δικαστικές αίθουσες.

«Κοιτάω σχέδια που έχω κάνει μέσα στα χρόνια και δεν μπορώ να πιστέψω πόσα χρόνια έχουν περάσει. Έχω τρομερά πράγματα μέσα στο αρχείο μου».

Vincent Price: Ο άνθρωπος που έκανε τα B movies τέχνη

 

Στην αρχή της καριέρας της και μετά που αποφοίτησε από τη σχολή καλών τεχνών Art Students League of New York άρχισε να σχεδιάζει αντίγραφα γνωστών ζωγράφων όπως του Rembrandt και του Vermeer. Μετά όμως που είδε την Marilyn Church, μία γνωστή courtroom artist να δίνει μία διάλεξη στο Society of Illustrators in New York τότε αποφάσισε να κάνει κι εκείνη το ίδιο.

Από τότε που ξεκίνησε έχει πουλήσει πολλά έργα της σε διάφορους συλλέκτες ανά τον κόσμο αλλά η ίδια ακόμη συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στα δικαστήρια και να σκετσάρει σημαντικές υποθέσεις.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα σχέδια της Jane Rosenberg:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved