Ο Dwayne Johnson επινόησε μια λέξη και αυτή έγινε επίσημη

Τι άλλο θα κάνει πια ο άρχοντας του Hollywood;

Έχεις φτάσει από ντεμέκ action hero να θεωρείσαι ό,τι πιο εμπορικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood. Το γνωρίζεις και εσύ ο ίδιος πως δεν είσαι κάνας ηθοποιός πρώτης διαλογής, ωστόσο αυτό δεν σε εμποδίζει να είσαι επιτυχημένος. Και εδώ που τα λέμε η λέξη «επιτυχημένος» μοιάζει απειρο-ελάχιστη μπροστά σε αυτό που είναι αυτή τη στιγμή ο Dwayne «The Rock» Johnson.

 

Διάβασε κείμενο που έχουμε γράψει για εκείνον.

Η δημοφιλία του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είναι ηθοποιός, influencer, trend setter, πλούσιος, celebrity, υποψήφιος κάποια στιγμή για Πλανητάρχης, G.O.A.T και πολλά ακόμα που αυτή τη στιγμή δεν μας έρχονται στο μυαλό. Με λίγα λόγια είναι ο απόλυτος άρχοντας. Αν ο Rock θεωρεί πως πρέπει να περπατάμε με τα χέρια, η μισή Αμερική θα μάθει κατακόρυφο.

 

 

Ό,τι βγαίνει από το στόμα του είναι «κανόνας», ακόμα και οι λέξεις που δημιουργεί ο ίδιος. Μία από αυτές μάλιστα που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν στο επίσημο λεξιλόγιο των Η.Π.Α. πήρε επίσημη μορφή.

Πρόκειται για το «jabroni», μία λέξη που χρησιμοποιούσε ακατάπαυστα στα χρόνια του στο WWE, η οποία ουσιαστικά σημαίνει σε κομψά ελληνικά «κόπανος» και ήταν ένα από τα σήματα κατατεθέν του ως «Πρωταθλητής του Κοινού».

 

 

Η συγκεκριμένη λέξη λοιπόν, έγινε μία από τις 650 που συμπεριλήφθηκαν στο επίσημο λεξικό των ΗΠΑ από την 1η Σεπτέμβρη του 2020 αν και όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι δικιά του εφεύρεση αλλά τη δανείστηκε από τον άλλοτε superstar του WWE (όταν εκείνο λεγόταν WWF), Iron Sheik. 

 

 

Παρόλα αυτά υπήρχε περίπτωση η λέξη να έφτανε σε σημείο να λάβει επίσημη αναγνώριση αν δεν ήταν αγαπημένη του απόλυτου άρχοντα στο αμερικάνικο Star System; 

Δείτε τη σημασία της λέξης παρακάτω, όπως αυτή πέρασε πλέον στο επίσημo Dictionary.com

dictionary



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved