Πειράζει που ανησυχούμε για το νέο Game of Thrones;

To House of Dragon ακούγεται μοναδικό, αλλά η ιστορία έχει δείξει πως όλα μπορούν να πάνε στραβά. 

Μέχρι και δύο σεζόν πίσω, πριν την τελευταία δηλαδή, το πιο πιθανό είναι πως θα αδημονούσαμε στην ιδέα ενός prequel του Game of Thrones. Ήταν μια medieval fantasy σειρά που ξεκίνησε πολύ πειραματικά, με το HBO να μην είχε και μεγάλη πίστη για το πως το σενάριο του George R.R. Martin θα μπορούσε να χτίσει ένα νέο κοινό πιστών. Πόσο μάλλον όταν ο πιλότος που παρουσιάστηκε στο κανάλι ήταν επιεικώς για πέταμα και η διεύθυνση του καναλιού ζήτησε από τους παραγωγούς να το ξανακάνουν. Από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν.

 

 

Δεν είχαμε απλά μία σειρά. Είχαμε ένα φαινόμενο που δεν έλεγε να έχει τελειωμό. Πισώπλατα μαχαιρώματα, ίντριγκες, πόλεμοι και πολλοί θεαματικοί σκοτωμοί. Το Game of Thrones κατάφερε τόσες, μα τόσες, φορές να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό που κάναμε ένα τεράστιο λάθος: το θεοποιήσαμε και πιστέψαμε πως τίποτε δεν μπορεί να πάει στραβά. Και όμως, στην τελευταία σεζόν, πήγαν όλα στραβά. Και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που πιστεύουμε ξεκάθαρα, πως πέρα από τους παραγωγούς της σειράς ακόμη και οι άνθρωποι του καναλιού θα έκατσαν μία στιγμή στα γραφεία τους και θα σχολίασαν «Πώς καταφέραμε να τα κάνουμε τόσο μαντάρα;».

 

 

Εδώ όμως δεν είμαστε μόνο για να θυμηθούμε τα παλιά. Περίπου δηλαδή. Μετά από πλήθος συζητήσεων, προβληματισμών και οργάνωσης, έχουμε επιτέλους μία πρώτη ιδέα για prequel. Το House of Dragon ακούγεται τόσο εντυπωσιακό όσο και επικίνδυνο. Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε με το στόρι. Από όλα όσα γνωρίζουμε η νέα σειρά που έχει πάρει το πράσινο φως για δέκα επεισόδια, θα επικεντρώνεται στην άφιξη των Targaryen στο Westeros και χρονολογείται 300 χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones. Είναι μία εποχή που οι Targaryen βρίσκονται στην ακμή τους, που πετάνε με τους δράκους τους και που έχουν στόχο να κυριαρχήσουν παντού. Όλα αυτά, είναι βασισμένα στο βιβλίο του Martin με τίτλο Fire & Blood. Μήπως αυτή τη φορά ωστόσο, δεν πρέπει να πάρουμε τίποτα δεδομένο;

 

 

Γιατί μπορεί οι Weiss και Benioff να ξεκουμπίστηκαν από τα project και να ήρθε νέο δίδυμο, τους Miguel Sapochnik και Ryan Condal (σ.σ.: ο τελευταίος έχει γυρίσει το Colony), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά. Το γεγονός επίσης ότι το Game of Thrones είχε μία πολύ κακή τελευταία σεζόν, δεν ακυρώνει το ότι η σειρά μας χάρισε πολλές και μοναδικές στιγμές. Οπότε τα παπούτσια που είναι να γεμίσει το House of Dragon παραμένουν μεγάλα. Ή και τεράστια. Μία τέτοια σειρά θέλει καλό καστ, προσεγμένο και με ανθρώπους στην παραγωγή που να είναι φανς και του βιβλίου. Εξυπακούεται επίσης πως δεν γίνεται να είναι φτηνιάρικο. Όχι μόνο για λόγους prestige αλλά και από την άποψη των ειδικών εφέ. Αν οι δράκοι δείχνουν λες και έχουν ξεπεταχτεί από κάποια εφετζίδικη ταινία του 2000 όπου τα ειδικά εφέ ταίριαζα με εκείνα προηγμένου βιντεοπαιχνιδιού, η νέα σειρά θα χάσει το κοινό πριν καλά-καλά το κερδίσει. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το HBO θέλει να ποντάρει σε ένα νέο Game of Thrones μπορεί μία νέα σειρά να ξαναδώσει το χαμένο γόητρο και να αποφέρει συμφωνίες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων;

 game of thrones prequel 7 1014x570

Θα πρέπει να ευελπιστούμε ότι θα επιβιώσουμε από τον κορωνοϊό για να δούμε το House of Dragon, μιας και είναι προγραμματισμένο για το 2022. Ωστόσο αν και πρόκειται για spin off, δεν παύει να είναι ένα ολοκαίνουργιο στόρι με έναν από τους πιο δυνατούς και διθυραμβικούς Οίκους στο σύμπαν του Martin. Ας κερδίσει τουλάχιστον τον σεβασμό και την προσοχή που του αρμόζει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved