Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από το καλοκαιρινό άραγμα στο μπαλκόνι

Μπορεί το lockdown να έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας, με αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι να μην θυμίζει σε τίποτα όσα έχουμε ζήσει στο παρελθόν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσουμε την αγαπημένη μας εποχή, όπως της αναλογεί.

Τον παραπάνω σύντομο μονόλογο άρχισα να επαναλαμβάνω στον εαυτό μου και τους φίλους μου, όταν οι τελευταίοι ξεκίνησαν τα σχόλια στο ομαδικό chat στο Messenger για τις διακοπές που δεν θα πάμε, τις άδειες που -πιθανότατα κάποιοι από εμάς- δεν θα πάρουμε και το social distancing που προμηνύει πως και φέτος, θα ξεκαλοκαιριάσουμε μόνοι. Μάταια έψαχνα μία καλή δικαιολογία, ένα όμορφο ψέμα να «ντύσω» την… πανωλεθρία, να τους καθησυχάσω πως ο Αύγουστος στην Κυψέλη εν μέσω καύσωνα μπορεί να γίνει εξίσου απολαυστικός με εκείνον στη Σκιάθο, την Αντίπαρο, τα Κουφονήσια ή ακόμη και τη Μύκονο, αρκεί να έχεις πλάι σου την κατάλληλη παρέα! Μετά βέβαια θυμήθηκα τις κίτρινες σημάνσεις στο μετρό που αναφέρουν με -μεγάλα γράμματα- να «ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ», οπότε προτίμησα να σωπάσω. Το ίδιο απόγευμα, επιστρέφοντας καθυστερημένα από το γραφείο και μπαίνοντας σπίτι, συνειδητοποίησα, έστω και με μία μικρή καθυστέρηση, πόσο δίκιο είχα.

Πώς το κατάλαβα; Ετοιμάζοντας έναν δροσιστικό, σπιτικό after work freddo με Nescafé Azera Espresso και έντονο και δυνατό άρωμα για να δροσιστώ και να αντιμετωπίσω τη ζέστη του απογεύματος, βάζοντας μία playlist με «διαμαντάκια» του Chet Baker και απολαμβάνοντας τη θέα του ήλιου να χάνεται πίσω από το τσιμέντο, βάφοντας την πόλη με τις πιο καθηλωτικές αποχρώσεις.

deyteri

 

Πώς θα κάνεις το μπαλκόνι σου Μύκονο

Αυτό που προσπαθώ να αποδείξω με την παραπάνω αφήγηση, είναι πως εάν υπάρχει η διάθεση, μπορείς όντως να περάσεις καλά το καλοκαίρι και στην πόλη. Πώς; Απλούστατα μετατρέποντας σε νησί το μπαλκόνι σου -είτε αυτό βρίσκεται σε μία συνοικία της Κυψέλης, είτε σε έναν παράδρομο του Χαλανδρίου. Ας είμαστε ειλικρινείς και ας παραδεχθούμε επιτέλους πως όταν δεν έχεις «οπλιστεί» με την ανάλογη διάθεση ή δεν μπορείς να «πιάσεις» με καμία δύναμη τα summer vibes, ακόμη και σε ένα luxury beach bar της Μυκόνου να βρίσκεσαι, το καλοκαίρι σου θα είναι εξίσου ανυπόφορο με εκείνο του φίλου σου ο οποίος την 14η Αυγούστου, την περνάει καταϊδρωμένος στο γραφείο του.

Ωστόσο, όταν υπάρχει το ανάλογο mood και έστω ένα μικροσκοπικό μπαλκόνι που χωράει το πατροπαράδοτο σετ «σιδερένιο τραπεζάκι και πλαστικές καρέκλες», τα πάντα ανατρέπονται. Τα απογεύματα μετά το γραφείο αποκτούν άλλο νόημα, αφού αποτελούν την αφορμή να βγάλεις στην επιφάνεια τον barista που κρύβεις μέσα σου και να απολαύσεις το αθηναϊκό -και όχι μόνο- σούρουπο, συνοδεύοντάς το με τη δροσιά και το άρωμα ενός τέλειου homemade freddo cappuccino ή espresso, με το μοναδικό χαρμάνι από εκλεκτούς κόκκους καφέ 100% Αrabica, του Nescafé Azera Espresso.

triti

 

Γιατί o τέλειος freddo είναι ξεκάθαρα ο σπιτικός

Άσε τους άλλους που δεν ξέρουν, να περιμένουν στην ουρά του συνοικιακού καφέ νυσταγμένοι και βιαστικοί για τον πρωινό τους καφέ και εσύ γεύσου σε τέσσερις μόλις κινήσεις, ένα δροσιστικό ρόφημα που θα δώσει άλλη γεύση στην ημέρα σου -κυριολεκτικά και μεταφορικά! Τα βήματα για να δημιουργήσεις τον δικό σου σπιτικό freddo, είναι πανεύκολα. Συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να ζεστάνεις 60ml νερό, να προσθέσεις δύο κουταλιές από τον Nescafé Azera και δύο παγάκια, χτυπώντας στη συνέχεια το μείγμα σου με ένα ηλεκτρικό αναδευτήρα ή με το παραδοσιακό σέικερ (που δεν μας πρόδωσε ποτέ) και τέλος, σερβίροντας τον καφέ σε ένα ποτήρι με μερικά παγάκια. Δες και αυτό το how to video για τον τέλειο, σπιτικό freddo και είσαι σίγουρος πως από την πρώτη κιόλας γουλιά, θα αισθανθείς τους γευστικούς σου κάλυκες να εκρήγνυνται, αφού το ιδιαίτερο καβούρδισμα που έχει προηγηθεί, «ξεδιπλώνει» στο ποτήρι αναπάντεχες φρουτώδεις «πινελιές», ένα γεμάτο σώμα και μία διακριτική οξύτητα που κάνει ακόμη πιο απολαυστική αυτή τη σπιτική ιεροτελεστία.

teraryt

Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να σου επισημάνω πως εάν ενδιαφέρεσαι να ζήσεις μία full extra καλοκαιρινή εμπειρία στο μπαλκόνι σου, ίσως χρειαστεί να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω. Με άλλα λόγια, εκτός από τον barista που κρύβεις μέσα σου, μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις και τις κρυμμένες σου δεξιότητες στη διακόσμηση;

Όχι, δεν θα χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, αρκεί να αξιοποιήσεις όσο καλύτερα μπορείς κάθε γωνιά του μπαλκονιού σου, δημιουργώντας ένα chill «καταφύγιο». Γλάστρες, σκιερές καλαμωτές περιμετρικά του χώρου, μία πολύχρωμη αιώρα, τα απαραίτητα αντικουνουπικά κεριά και μία μαξιλάρα, είναι οι απαραίτητες προσθήκες για να αράζεις βασιλικά και άνετα, μόνος ή με παρέα.

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να μην ξεχνάς ούτε στιγμή την εμβληματική ατάκα του Οδυσσέα Ελύτη, «την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις». Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το καλοκαίρι. Αν δεν με πιστεύεις, το μόνο που έχεις να κάνεις για να το διαπιστώσεις και μόνος σου, είναι να φτιάξεις τον δικό σου, τέλειο homemade freddo και να βγεις στο μπαλκόνι σου για να απολαύσεις ακόμη μία στιγμή από αυτό το ξεχωριστό, σπιτικό καλοκαίρι, που είναι βέβαιο πως θα θυμάσαι για χρόνια.

Sponsored by Nescafé

#NescaféAzera  #BeYourOwnBarista  #TeleiosFreddoStoSpiti



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved