Η Οδύσσεια ενός άντρα απέναντι στα καλοκαιρινά έντομα

Για εκείνη είμαστε άντρες μόνο όταν μπορούμε να σκοτώσουμε κατσαρίδες.

Σκέψου πως είμαστε κάτι σαν τους Φύλακες του Γαλαξία, αλλά περιοριζόμαστε στα έντομα. Μπορεί να είμαστε οι χειρότεροι των χειροτέρων όλο τον χειμώνα. Να είμαστε αναίσθητα γουρούνια, γαϊδούρια, σεξιστές, τσογλάνια χωρίς ευαισθησίες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος σε κοσμικά επίθετα που μας αποκαλούν εκείνες. Όμως με την άφιξη του καλοκαιριού, αλλάζω και αλλάζεις. Είμαστε οι σούπερ ήρωες με τα AUTAN και τα «φιδάκια» στα χέρια, οι Avengers χωρίς κάπα και χωρίς το γάντι του Thanos που έχουμε μόνο ένα στόχο. Να κρατήσουμε τα έντομα μακριά της.

fear

Τα κουνούπια είναι συνήθως εκείνα που την ζαλίζουν. Της σπάνε τα νεύρα γιατί πέρα από τα τσιμπήματα βουίζουν μέσα στο αυτί της όταν κοιμάται – και έχει απόλυτο δίκιο γιατί δεν υπάρχει τίποτε πιο σπαστικό. Αν ωστόσο έχεις κάνει το λάθος να αφήσεις πόρτες και παράθυρα ανοιχτά και τα κουνούπια μπουν μέσα, θα πρέπει να σηκωθείς, να ανοίξεις το φως, να ψάξεις να το βρεις και να το σκοτώσεις. Εκεί είσαι καλό boyfriend. Είσαι ο άντρας που ακούει τις ανάγκες της αγαπημένης του. Αν βαριέσαι πολύ με την τσίμπλα στα μάτια για να κάνεις ψάξιμο, ανοίγεις ανεμιστήρα που αποτελεί καλύτερη σωτηρία από το φιδάκι. Το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί. Είναι στις κατσαρίδες.

Τις λυπάμαι τις καημένες. Όχι τις κατσαρίδες, τις κοπέλες. Και δεν αστειεύομαι γιατί έχω γνωρίσει στη ζωή μου γυναίκες που έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις κατσαρίδες. Αυτόματα γίνεσαι ένας bodyguard που κρατάει παντόφλα. Η αποστολή σου ωστόσο δεν είναι μόνο να σκοτώσεις, αλλά να μπορέσεις να αντιδράσεις σε άμεσο χρόνο. Δεν είσαι δηλαδή αποτελεσματικός αν η κατσαρίδα προλάβει να πετάξει πάνω από το κεφάλι της, ούτε αν περπατήσει πάνω της. Ιδανικός λέγεσαι όταν στην πρώτη στριγγλιά, έχεις εκτοξευτεί από τον καναπέ όπου πεθαίνεις στο Xbox, έχεις αρπάξει την παντόφλα και κινείσαι προς το σημείο του ουρλιαχτού χωρίς να σκεφτείς και πολύ. Εκεί, χρειάζεσαι στρατηγική. Κάνεις χώρο για να κρυφτεί πίσω σου, την προστατεύεις σε γωνία όπου η κατσαρίδα θα δυσκολευτεί να την φτάσει. Χτυπάς με την παντόφλα σαν Βίκινγκ, όχι σαν χορτοφάγος, γιατί διαφορετικά η κατσαρίδα απλά ζαλίζεται και θα κρυφτεί γρήγορα κάτω από έπιπλα. Εκεί την έχεις άσχημα. Δεν πρόκειται να το κουνήσεις, να κοιμηθείς, να δεις ταινία, να πας για μπίρες, αν δεν έχεις αποδείξεις ότι έχει πεθάνει. Και εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο.

reaction woman

Επίσης οι προνοητικοί άντρες, που ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν, δεν περιμένουν από την κοπέλα τους να δει μικρά κατσαριδάκια στο μπάνιο και να βάλει τα κλάματα για να δράσουν. Απολύμανση παιδιά. Έρχονται με τα άοσμα και καταστροφικά τους φάρμακα και φροντίζουν να εξολοθρεύσουν τα πάντα. Επειδή ωστόσο το πρώτο τριήμερο οι κατσαρίδες εμφανίζονται νεκρές ή ζαλισμένες και επειδή θα πέσουν ουρλιαχτά, καλύτερα να είσαι τριγύρω γιατί δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να την μαζέψει. Κλείνοντας ωστόσο, να παραδεχτούμε κι όλες τις άλλες γυναίκες, εκείνες που δεν κωλώνουν, που τσακίζουν τις κατσαρίδες εν ριπή οφθαλμού, επειδή είναι τα δικά τους αγόρια που δεν αντέχουν να τις βλέπουν. Αυτές έχουν τον σεβασμό μας και σίγουρα καταλαβαίνουν τι περνάμε κάθε καλοκαίρι.

Ο αγώνας συνεχίζεται.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved