Ricky Gervais: Η ανθρώπινη επιτομή της καλόγουστης ειρωνείας

Ο άνθρωπος που έκανε cool τον απανταχού middle-aged nobody.

Άγγλος μέχρι το κόκαλο αλλά με κάτι παραπάνω. Η δική του φλεγματικότητα δεν έσπαγε απλά κόκαλα, μιλούσε κατευθείαν στις ψυχές μας, στις μικροαστές μας καρδιές, κι αυτό φυσικά ξεκίνησε από το πρώτο επεισόδιο του Αγγλικού The Office.

O Ricky Gervais ξεκίνησε σαν ραδιοφωνικός παραγωγός και κατέληξε να παίζει τον κόσμο στα δάχτυλα του, μέσα από τις ταινίες του, την τηλεόραση και τους ιστορικούς του λόγους σαν παρουσιαστής βραβείων.

Μπορεί στην αρχή να παρίστανε τον αναπληρωματικό στις εκπομπές που δεν έκανε ο Sasha Baron Cohen αλλά κάπως έτσι δημιουργήθηκε η εκπομπή Meet Ricky Gervais που τον έβγαλε λίγο προς το ευρύ κοινό.

Larry David: Η τέχνη του να λες όχι.

 

Από το 2001 και μετά που έγραψε το The Office στο οποίο και πρωταγωνίστησε, έγινε η μεγάλη έκρηξη της καριέρας του από την οποία ακόμη δεν έχει «κατέβει».

Και μετά ήρθε η κατάκτηση της Αμερικής με τη διάσημη σειρά Extras από την οποία πέρασαν πολύ γνωστά ονόματα της showbiz όπως Ben Stiller, Kate Winslet, Samuel L Jackson, Orlando Bloom, Robert De Niro και David Bowie.

Η πιο μεγάλη του επιτυχία, εμπορικά μιλώντας, ήταν όταν συμμετείχε στην ταινία του Ben Stiller, A Night At The Museum, η οποία έκοψε 31 εκατομμύρια δολάρια σε εισιτήρια μόνο την πρώτη εβδομάδα προβολής της στην Αμερική.

Όταν ο Lou Reed γρονθοκόπησε τον David Bowie

 

Ο Ricky Gervais είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο τύπος που θα μπορούσες κάλλιστα να είστε συνάδελφοι σε κάποιο «γραφείο» ή να είστε φιλαράκια. Πάντα έβγαζε αυτό το πολύ γήινο και το χιούμορ του ήταν κάτι παραπάνω από καλό, ήταν αληθινό.

Καταρχάς ήταν ο άνθρωπος που δίδαξε τόσο πολύ κόσμο πώς να κάνει ένα καλό αστείο αλλά την ίδια στιγμή να μην γίνεται κλόουν.

O David Lynch έγινε μετεωρολόγος για μία μέρα

 

Μεγάλος οπαδός του UFC, ο ήρωας του είναι ο David Bowie και έχει δηλώσει πως το καλύτερο live που δει ποτέ είναι του Iggy Pop, συμμετείχε ακόμη και στην πολιτική όταν εισχώρησε στο πολιτικό κόμμα του Jeremy Corbyn.

Έχει δηλώσει πως η μεγαλύτερη επιρροή του είναι και θα είναι ο Groucho Marx.

Στις καρδιές μας φυσικά για πάντα έχει μείνει εκείνο το θεόμουρλο αφεντικό στο Τhe Office.

Μπες στο παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις γνωστές εμφανίσεις του Ricky Gervais στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved