Κορονοϊός: Τελικά είναι ασφαλές να τρώμε έξω ή όχι ακόμη;

Μετά την καραντίνα εμείς αναρωτιόμαστε ακόμη.

Τελείωσε η καραντίνα, όλοι έχουν ξαμοληθεί έξω σαν να μην τρέχει τίποτα κι εμείς κάνουμε το ίδιο ακριβώς όπως όλος ο κόσμος. Μπορεί κάποιοι από εμάς να δουλεύουνε ακόμη από το σπίτι αλλά όλα τα υπόλοιπα, πάνω κάτω, γίνονται κανονικά όπως τα ξέραμε.

Οι νέοι επίσημοι κανόνες του κράτους για τα εστιατόρια λένε: Για τα καταστήματα εστίασης, η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τις μολυσμένες μάσκες;

 

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Όλα καλά λοιπόν με τους κανόνες, αλλά στην πράξη τι γίνεται; Είναι όντως βιώσιμα τέτοια μέτρα; Δεν πρόκειται δηλαδή να κολλήσουμε τον ιό αν τα κάνουμε πράξη;

Αυτό πραγματικά δεν το ξέρουμε. Προσωπικά πηγαίνω σε καφέ και μπαρ αναγκαστικά γιατί μου αρέσουν κι εκεί είναι που συναντάω τους φίλους μου.

Έρευνα: Το να μεθάς με τους φίλους σου, κάνει καλό

 

Μέχρι τώρα αυτό που έχω βιώσει δεν είναι άσχημο. Ο κόσμος δεν συνωστίζεται μέσα στα μπαρ και όλοι κάθονται έξω, πράγμα που είναι σωστό και καλό. Αναρωτιόμαστε όμως τι θα γίνει το χειμώνα που αναγκαστικά θα πρέπει να μπούμε μέσα λόγω του καιρού;

Τώρα ο κορονοϊός μπορεί να έχει «ησυχάσει» λόγω της θερμοκρασίας που τον ημερεύει αλλά το χειμώνα τι θα γίνει πάλι; Θα συνεχιστεί αυτό το βιολί ακόμη και με τον ιό σε έξαρση;

Τουλάχιστον τα μέτρα τηρούνται παντού. Οι σερβιτόροι φοράνε μάσκες και γάντια.

Καλοκαίρι με... πλεξιγκλάς σε παραλίες και εστιατόρια (video)

 

Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Δεν υπάρχουν οι υποδομές για να γίνει κάτι τέτοιο φυσικά. Ο κόσμος τον χειμώνα θα αναγκαστεί να συνωστίζεται στα εστιατόρια και στα μπαρ οπότε μία νέα έξαρση είναι φυσικό να συμβεί, αν και εφόσον μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί κάποιο εμβόλιο.

Μέχρι στιγμής λειτουργεί μια χαρά το σύστημα με τα τραπέζια και το έξω. Για να δούμε όμως. Εμείς ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποια τραγική έξαρση μετά το Σεπτέμβρη.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα μέτρα που έχουν πάρει τα εστιατόρια και τα μπαρ της Αθήνας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved