Sexual Abuse: Η ιστορία που συγκλόνισε ολόκληρη την Αμερική

Ο Andrew King έγινε ο εφιάλτης που κανένας γονιός δεν θα ήθελε να ζήσει.

Η Debra Grodensky ήταν 11 χρονών όταν οι γονείς της την πήγαν να μάθει κολύμβηση στον 38χρονο τότε προπονητήAndrew King.

Εκείνος της υποσχέθηκε πως θα την κάνει πρωταθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων και η μικρή Debra Grodensky τον εμπιστεύτηκε. Αυτή είναι και η αρχή μίας συγκλονιστικής ιστορίας σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέχρι να φτάσει όμως στα 15 της χρόνια, όχι μόνο δεν έγινε πρωταθλήτρια αλλά μίσησε το αγαπημένο της άθλημα.

Στην Ιαπωνία η μοναξιά ισούται με έγκλημα.

 

«Η σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκα μπορούσε 100% να αποφευχθεί» λέει η ίδια η Debra Grodensky. Τώρα 51 χρονών.

Η ίδια πριν από μερικές μέρες κατέθεσε μήνυση στην Αμερικάνικη Ομοσπονδία Κολύμβησης.

«Πιστεύω πως αν δεν μου είχε συμβεί αυτή η σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου, τώρα θα ήμουν ένα άλλο, διαφορετικό, άτομο. Πιστεύω πως η Ομοσπονδία Κολύμβησης είναι υπεύθυνη για το ότι δεν μπόρεσε να ελέγξει τον Andrew King» λέει η ίδια.

Τελικώς άλλες 6 γυναίκες κατέθεσαν μήνυση κατά τις Ομοσπονδίας με τον εξίσου προποινητή Mitch Ivey να κατηγορείται για τον ίδιο λόγο.

Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά τρεις και όλοι επίσημοι προπονητές που δούλευαν το 1980 για την Ομοσπονδία. Είναι οι Andrew King, Mitch Ivey και Everett Uchiyama.

Τα Φιλαράκια: Τι δουλειά έκανε τελικά ο Chandler;

 

Οι γυναίκες οι οποίες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά υποστήριξαν πως η Ομοσπονδία γνώριζε τη δράση τους ως σεξουαλικά αρπαχτικά αλλά δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Από τα χέρια τους πέρασαν χιλιάδες νεαρές γυναίκες και κορίτσια.

Οι προπονητές είχαν σαν δικαιολογία το ότι έπρεπε να τους ξυρίσουν τα πόδια και να τους κάνουν μασάζ με λάδι στα αποδυτήρια μετά από τις προπονήσεις.

Πρώτος ο Andrew King επιτέθηκε σεξουαλικά στην Debra όταν αυτή ήταν μόλις 12 ετών, ενώ την είχε απειλήσει πως αν ομολογούσε το συμβάν, η καριέρα της στην κολύμβηση θα τελείωνε άδοξα.

Πρώτη φορά έκανε σεξ μαζί της όταν ήταν 15, πριν από τους αγώνες στο Fort Lauderdale το 1984.

Μάγισσες του Σάλεμ: Ο πουριτανισμός σκοτώνει

 

Μετά από χρόνια ο King της ζήτησε να παντρευτούν και η Debra τρόμαξε τόσο που παραιτήθηκε.

Στην μήνυση που κατατέθηκε από τις 6 γυναίκες, ο King κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 12 γυναίκες σε μία περίοδο 30 χρόνων καριέρας στην κολύμβηση.

«Η Ομοσπονδία προτίμησε να βάλει πάνω από όλα την φήμη της και να μην προστατέψει αθώα κορίτσια από τα νύχια παιδόφιλων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Debra.

Το 2009 ο King καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκιση γιατί άφησε έγκυο μία 14χρονη αθλήτρια.

Το τρομακτικό είναι ότι το 1983 ο Ivey άφησε έγκυο μία 17χρονη αθλήτρια. Ο ίδιος της έγραφε Love letters τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν σαν αποδειχτικό στοιχείο στην υπόθεση.

Λόγω αυτών των συμβάντων η Ομοσπονδία Κολύμβησης των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υπό διαρκή έρευνα.

Μπες στο παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικούς από τους κατηγορούμενους και τα θύματα τους:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved