Το γράμμα του άσημου τότε Jimi Hendrix στον πατέρα του

«Έχω το δικό μου γκρουπ και θα έχω τον δικό μου δίσκο σε δύο μήνες με το όνομα 'Hey Joe' από το Jimi Hendrix EXPERIENCE».

To 1966 ήταν μία τρομερά σημαντική χρονιά για την μουσική. Η κοπέλα του Keith Richards, Linda, των ξακουστών Rolling Stones εντόπισε σε μία σκηνή της Νέας Υόρκης τον Jimi Hendrix. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Το παίξιμό του όπως και η εμφάνισή του ήταν ιδιαίτερη. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Ο Chas Chandler, μπασίστας των Animals μίλησε μαζί του και η συμφωνία ήταν γεγονός. Ο βιρτουόζος κιθαρίστας θα ταξίδευε στο κέντρο της ροκ μουσικής, το Λονδίνο.

 

Διάβασε για την εισβολή του Jimi Hendrix στην Αγγλία

Την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου, ο Chas θα πάρει από το χέρι τον Jimi Hendrix και θα τον πάει στο London Polytechnic, εκεί που η Cream θα έπαιζαν το βράδυ. Γνώρισε τον Eric Clapton και του ζήτησε να ανέβει στην σκηνή και να παίξει για λίγη ώρα. O Clapton, μη γνωρίζοντας τη θα συμβεί γελούσε από μέσα του. O Hendrix πήρε την κιθάρα και άρχισε να παίζει το Killing Floor του Howlin Wolf με τον δικό του τρόπο. Ταπείνωσε τον Clapton και όπως ο ίδιος θα πει αργότερα, η ζωή του δεν ήταν ποτέ ξανά ίδια από τότε.

Πριν αποκτήσει τη φήμη που τον συνόδευε για το υπόλοιπο της μικρής σε διάρκεια καριέρα και πριν γραφτεί στην ιστορία ως ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, έγραψε ένα γράμμα στο πατέρα του:

«Αγαπητέ μπαμπά. Λοιπόν… Αν και έχασα τη διεύθυνση, νιώθω την ανάγκη να γράψω πριν φύγω πολύ μακριά. Είμαστε στο Μόναχο, στη Γερμανία. Μόλις φύγαμε από το Παρίσι και τη Νανσύ της Γαλλίας. Παίζουμε στο Λονδίνο τώρα. Εκεί μένω αυτές τις μέρες. Έχω το δικό μου γκρουπ και θα έχω τον δικό μου δίσκο σε δύο μήνες με το όνομα Hey Joe από το Jimi Hendrix EXPERIENCE. Ελπίζω να λάβεις αυτή την κάρτα. Θα γράψω ένα καλύτερο γράμμα. Νομίζω πως τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα. Ο αγαπημένος σου γιος» 

jimi hendrix letters of note

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved