Prince William: Το νέο ντοκιμαντέρ του BBC είναι ένα ατόφιο ανδρικό μάθημα

Άνδρες μιλάνε σε άνδρες για απαγορευμένα θέματα.

Κι όμως είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για την ψυχική του υγεία, όσο κι αν ακούγεται απλό και καθημερινό. Οι άνδρες όλου του κόσμου ψάχνουν τρόπους να εκφράσουν να εσώτερα τους αλλά δεν είναι πάντα κάτι το εύκολο.

Πολλοί από εμάς είμαστε κλεισμένοι σε κοινωνικά ταμπού τα οποία δεν μας αφήνουν να εκφραστούμε όπως θα θέλαμε.

Πώς όμως όλο αυτό το ζήτημα το περνάς μέσα στην τηλεόραση χωρίς να γίνει παρεξηγήσιμο;

Αυτές είναι οι απόλυτες ταινίες για το ποδόσφαιρο.

 

Την απάντηση μας την δίνει το νέο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο Football, Prince William And Our Mental Health.

Τι συμβαίνει όταν δύο από τους πιο ισχυρούς θεσμούς της Μεγάλης Βρετανίας συναντιούνται και μιλάνε για ένα εντελώς taboo θέμα;

Μπορούν δύο από τους δύο πιο αγαπημένους θεσμούς της Μεγάλης Βρετανίας να συναντηθούν και να μιλήσουν ειλικρινά για ένα επικίνδυνο θέμα όπως είναι η ψυχική υγεία των ανδρών;

Η απάντηση είναι: μάλλον ναι.

James Bannon: Η αληθινή ιστορία ενός κάλπικου Hooligan.

 

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί για έναν χρόνο την οργάνωση Heads Up η οποία προσπαθεί να θίξει θέματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αγγλίας, που έχουν σχέση με την ψυχική υγεία των ανδρών της χώρας.

Αν είναι να πείσεις πως το να βιώνεις προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως ακριβώς κάποιος αθλητής θα βίωνε προβλήματα φυσικής κατάστασης, οι κατάλληλοι για να το κάνουν είναι ο Prince William και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Premier League.

Θέλουμε ένα κόσμο ψεύτικο;

 

Και κάπου εδώ συνειδητοποιείς πως η ιδέα πίσω από το ντοκιμαντέρ είναι πραγματικά μεγαλοφυής.

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επηρεάσει ψυχικά τους άνδρες και τι αντίκτυπο έχει κάτι τέτοιο στην ευρύτερη κοινωνία.

Μισέλ Πλατινί: Ο σύχρονος Νέρωνας του ποδοσφαίρου.

 

Είναι καταπληκτικό το γεγονός πως ο ίδιος ο Prince William παίρνει συνεντεύξεις από άγνωστους άνδρες που είναι άρρωστοι με το ποδόσφαιρο και τους κάνει να μιλάνε για τα άγχη και τα προβλήματα τους μπροστά στην κάμερα.

Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μιλάνε για τα ψυχικά τους προβλήματα στην κάμερα μόνο και μόνο επειδή εκεί βρίσκεται ο Prince William και κάνει τον δημοσιογράφο.

Ακούμε ιστορίες ψυχικής διαταραχής από διάσημους παίκτες της Premier League και μαθαίνουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στις ζωές των ανδρών το παιχνίδι.

Το ντοκιμαντέρ του BBC μας μαθαίνει πόσο δύσκολο είναι για τους άνδρες να παραδέχονται τα προβλήματα τους και να μιλάνε γι’ αυτά ανοιχτά και χωρίς ντροπή.

Είναι ένα μάθημα στην ανδρική ευαισθητοποίηση.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ του BBC:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved