Η Amber Heard είναι η γυναίκα που η μάνα σου δε θέλει να μπλέξεις

Το χρονικό μίας τοξικής γυναίκας που κατέστρεψε την ζωή του Johnny Depp. Και που μπορεί να συμβεί στον καθένα εκεί έξω.

Οι ατάκες της μάνας είναι κλισέ. Οι ατάκες της μάνας είναι ενίοτε κουραστικές. Αλλά οι ατάκες της μάνας είναι συνήθως αληθινές. Όταν, λοιπόν, θα σου πει «Πρόσεξε με ποια θα πας να μπλέξεις, αγόρι μου» κάτι ξέρει, κάτι έχει στο μυαλό της. Είναι πολλά περισσότερα χρόνια στην αγορά και τα μάτια της έχουν δει πολλά. Όλη αυτή η γνώση που έχει συλλέξει θα βγει στην επιφάνεια να κρούσει τον κώδωνα όταν ο κίνδυνος έχει φτάσει στην πόρτα. Όταν εμφανίζεται μία Amber Heard.

H Heard γνωρίστηκε με τον Johnny Depp το 2009 στα γυρίσματα της ταινίας The Rum Diary, μία όχι ιδιαίτερα ψαγμένη παραγωγή, περισσότερο δύο ωραίοι ηθοποιοί που προσπάθησαν να πουλήσουν θέαμα και έρωτα στο κοινό αλλά απέτυχαν παταγωδώς στο box office. Τρία χρόνια μετά, άρχισαν να βγαίνουν, το 2015 παντρεύτηκαν κι εκεί ήταν που άρχισε όλο αυτό το δράμα που τελικά οδήγησε στην αποκάλυψη της αδιανόητης, παρανοϊκής και άνευ προηγουμένου θρασύτατης Heard. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συμβαίνει με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής.

 


Η Amber ξεκίνησε με την εικόνα του καλού κοριτσιού που ήθελε κατά τα φαινόμενα να φροντίσει τον επί χρόνια γνωστό για τις καταχρήσεις σε αλκοόλ και ναρκωτικά Johnny. Αυτή που πάντα ήταν με το χαμόγελο στο στόμα, λάτρευε τα σκυλιά της κι όποτε τη βλέπαμε στο πλάι του συζύγου είχε ένα βλέμμα όλο αγάπη. Έτσι, όταν τo 2016 έκανε αίτηση για περιοριστικά μέτρα λόγω «υπερβολικής ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής κακοποίησης» με τις αντίστοιχες μελανιές και εκδορές στο πρόσωπο, δε δυσκόλεψε τους περισσότερους στη σκέψη. Τα προφίλ του φερόμενου ως θύτη και του υποτιθέμενου θύματος ταίριαζαν. Ποιος να φανταζόταν ότι η Heard μάλλον είχε πάρει έμπνευση από τη συνάδελφό της, Demi Moore, και τη Meredith Johnson στο Disclosure για να προσπαθήσει να δώσει μία ερμηνεία Οσκαρικών προδιαγραφών. Τελικά, δεν έφτασε ούτε στις υποψηφιότητες.

Amber Heard Johnny Depp6


Ο -όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- καημένος ο Johnny εξαρχής τα αρνήθηκε όλα. «Είναι το τελευταίο πράγμα που θα έκανα», έλεγε, αλλά πού να τον πιστέψει κανείς αντικρίζοντας την εικόνα της δήθεν κατατρεγμένης και κακοποιημένης συζύγου του που, μάλιστα, ήθελε να δωρίσει τα χρήματα που του πήρε για φιλανθρωπικό σκοπό. Πόσο δυνατή και ανώτερη, σωστά; Ώσπου φτάνει το 2020 και βγαίνουν στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις τους. «Πες τους, Johnny! Πες τους ‘Εγώ, ο Johnny Depp, ένας άντρας, είμαι κι εγώ θύμα οικογενειακής βίας […] Και να δούμε πόσοι θα σε πιστέψουν ή θα είναι με το μέρος σου». Δικαίωση για τον Johnny Depp, παγκόσμιο μένος για εκείνη. Άντρες, γυναίκες. Ξαφνικά, η Heard, από θύμα έγινε η αριβίστρια που και μόνο στο άκουσμά της ανέβαζες παλμούς. Για τον διασυρμό του Johnny και για κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου φύλου που πραγματικά έχει υπάρξει θύμα κακοποίησης.

Ας συνοψίσουμε, λοιπόν, την εριστική της προσωπικότητα σε τρία βασικά χαρακτηριστικά:

Toxic Alert Vol.1: Η ψεύτρα

Τα ψέματα είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί κάποιος να κάνει σε μία σχέση. Ερωτική, φιλική, επαγγελματική, τα πάντα. Γιατί δεν είναι μόνο το ψέμα καθεαυτό, αλλά τι σημαίνει και τι συνεπάγεται: έλλειψη εμπιστοσύνης. Στην περίπτωση της Heard, βέβαια, τα πράγματα έκαναν άλματα παράνοιας και έφτασαν σε άλλο level. Η εν λόγω «κυρία» -εντελώς τρόπος του λέγειν- όχι μόνο προσπάθησε να τον τρελάνει, αλλά είπε ψέματα σε όλον τον κόσμο αδιαφορώντας για το τι θα μπορούσαν να κάνουν αυτές οι κατηγορίες σε ένα τόσο δημόσιο πρόσωπο. Για την ακρίβεια, εκεί βασίστηκε. Στη θυματοποίησή της από τον πλανήτη. Και το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο στο γενικότερο πλαίσιο. Είχε στείλει τα μηνύματα που έπρεπε εκεί που έπρεπε ώστε να έχει δήθεν μάρτυρες εν αγνοία τους, τράβηξε και τις αντίστοιχες φωτογραφίες, έκανε και τη δωρεά της, αλλά δεν υπολόγισε το βασικό όπλο του Johnny: την αλήθεια, όλους τους ανθρώπους που τη γνώριζαν και τις πραγματικές αποδείξεις, που ουσιαστικά την «έκαψε» ο ίδιος της ο εαυτός. Μέχρι και η στιλίστριά της βγήκε να την ξεμπροστιάσει, λέγοντας ότι τη μέρα που υποτίθεται ότι την είχε χτυπήσει ο Johnny δεν είχε κανένα απολύτως σημάδι. Οργή. Και μόνο οργή.

 

Toxic Alert Vol.2: Η παρανοϊκή

H κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει τόσο με την Amber Heard που εύκολα στο λεξικό δίπλα στη λέξη «παρανοϊκός» μπαίνει το όνομά της. Ακόμα καλύτερα και η φωτογραφία της για μεγαλύτερη ταύτιση. Η παράνοιά της είχε ξεκινήσει πολύ πριν τα δικαστήρια. Στα ηχητικά, προσπαθούσε να βγάλει τον Johnny τον κακό της υπόθεσης γιατί σηκωνόταν να φύγει όταν τα πράγματα έβγαιναν εκτός ελέγχου και δεν την άφηνε να τσακωθεί όπως ήθελε, βλ. εκτόξευση βάζων και μπουκαλών. Γιατί ολοφάνερα αυτό κάνουν οι νορμάλ άνθρωποι. Ζητούσε ψεύτικα συγγνώμη για να του δώσει κάτι, αλλά φαινόταν ότι της άρεσε. Σαν να έπαιρνε ικανοποίηση από το να τον χτυπάει ή να του πετάει ένα μπουκάλι βότκα και να του σπάει το δάχτυλο. Στην ένορκη κατάθεση που έδωσε, δε, κάθε φορά που αναφερόταν ότι τον κακοποιούσε δεν μπορούσε να συγκρατήσει το χαμόγελο στο πρόσωπό της. Ποιος άνθρωπος στα λογικά του το κάνει; Τρεφόταν από την όλη ιστορία την ώρα που γινόταν. Τρεφόταν και μόνο στην ανάμνησή της. Και μετά έπαιρνε αυτά που της έλεγε ο Johnny για να την ηρεμήσει και τα παρουσίαζε ως τη δική της εκδοχή των πραγμάτων. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της παράνοιας, ειλικρινά κανείς δεν ξέρει τι είναι.

 

Toxic Alert Vol.3: Ο bully

Ναι, φυσικά και υπάρχει κακοποίηση των ανδρών από γυναίκες και όσο πιο γρήγορα το αναγνωρίσουμε τόσο πιο γρήγορα θα σπάσουμε άλλο ένα ταμπού που έχει δημιουργήσει η κοινωνία. Τα πρότυπα που θέλουν τον άντρα «άντρα» και να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του, πόσο μάλλον να παραδεχτεί δημόσια ότι τον χτύπησε γυναίκα. Ήξερε πολύ καλά πού να πατήσει η Amber και μ’ αυτό προσπαθούσε να εκφοβίσει τον Johnny με επικαλούμενες αποδείξεις για τη δική της διαστρεβλωμένη εικόνα της κατάστασης, όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι το σχέδιο εν τέλει δεν της έβγαινε όπως υπολόγιζε.


Επιπλέον, η κακοποίηση των bullies δεν είναι μόνο σωματική. Τις περισσότερες φορές, η συναισθηματική είναι ακόμα χειρότερη. Γιατί σε φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου κι αρχίζεις να αμφισβητείς μέχρι και την ίδια σου την ύπαρξη στο τέλος. Σε τοποθετεί σε μία θέση ανάμεσα σε αυτό που ξέρεις ότι η λογική σου σου λέει να κάνεις και στις χειροπέδες, με τις οποίες το συναίσθημα που νιώθεις σε έχει δέσει. Όπως ακριβώς είδαμε να συμβαίνει με τον Johnny μέσα από τις ηχογραφήσεις που, παρά τα όσα είχαν συμβεί, προσπαθούσε να κάνει επίκληση στην ανύπαρκτη λογική της. Όλα αυτά για μία γυναίκα που ουσιαστικά δεν την ενδιέφερε καθόλου και το μόνο που ήθελε ήταν να έχει κάποιον δίπλα της. Από μοναξιά; Από εγωισμό; Για οικονομική εξασφάλιση; Λόγω του διαταραγμένου της ψυχισμού; Όχι, πάντως, επειδή τον αγαπούσε. Δε φαίνεται και να ξέρει πώς να το κάνει. 

Υ.Γ.: Φήμες λένε ότι τώρα η Amber βγαίνει με ένα 25χρονο μοντέλο, ονόματι Milos Drago. Η σκέψη μας είναι μαζί του.




©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved