Πίνεις και εσύ αρκετά αυτές τις μέρες; Δεν είσαι ο μόνος

Το αλκοόλ κράτησε συντροφιά σε πολλούς τον τελευταίο καιρό.

Αυτές οι μέρες είναι περίεργες. Για όλους. Η πανδημία του κορονοϊού μας έκλεισε στο σπίτι και εμείς με τη σειρά μας κλειστήκαμε στον εαυτό μας. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι και πας στον καναπέ. Το δρομολόγιο δεν αλλάζει. Βέβαια, στο ενδιάμεσο, ρίχνεις μια κλεφτή ματιά στην κάβα σου και αυτή σου κλείνει το μάτι. Θα πεις όχι σε ένα ποτήρι από το αγαπημένο σου ποτό; Δύσκολο.

Συγκριτικά με πέρυσι, οι πωλήσεις αλκοόλ είναι 55% περισσότερες και μπορεί αυτή η έρευνα να αφορά την Αμερική, όμως, αν το σκεφτείς ξανά, σχεδόν όλος ο πλανήτης μπήκε σε καραντίνα. Τα νούμερα με λίγα λόγια είναι αυξημένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, οι γυναίκες είναι αυτές που πίνουν περισσότερο.

 

Οι διαδικτυακές μαζώξεις με τους φίλους και τα quarantini τους τελευταίους μήνες έδιναν και έπαιρναν. Στα κακά νέα, είναι πως το αλκοόλ μπορεί να γίνει εθιστικό όταν το πίνουμε για να νικήσουμε το στρες που μας δημιουργεί η δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε. Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Έρευνα: Το ποτό σε βοηθάει να μιλήσεις μία ξένη γλώσσα καλύτερα

Γιατί όμως οι γυναίκες πίνουν περισσότερο αυτό το διάστημα; Σύμφωνα με την Annie Grace, συγγραφέα του This Naked Mind, υπάρχει εξήγηση. «Είσαι μητέρα, δουλεύεις, έχεις τις δουλειές του σπιτιού και πιστεύεις πως χρειάζεσαι ένα ποτό». Θα γίνει η κατάσταση καλύτερη για όλους μας; Θα δείξει. Τα μπαράκια, πάντως, έχουν πλέον ανοίξει.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved