Όταν ο Lou Reed γρονθοκόπησε τον David Bowie

Όμορφες, rock ’n’ roll καταστάσεις μίας αυθεντικής εποχής.

 

Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν από κρίσεις. Όταν μιλάμε για δύο τεράστιες προσωπικότητες και δύο τεράστια εγώ, τότε η σύγκρουση είναι ακόμα μεγαλύτερη και μπορεί να αποφέρει και ένα πρησμένο ζυγωματικό. Ο David Bowie το κατάλαβε με τον άσχημο τρόπο όταν ο Lou Reed του έριξε μια γροθιά στο πρόσωπο. Όμορφες, rock ’n’ roll καταστάσεις μίας αυθεντικής εποχής.

 

O Lou Reed καθρεφτίζεται στα μάτια σου με τη βοήθεια του Martin Scorcese

Σύμφωνα με το βιβλίο Bowie: The Ultimate Music Guide, οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια μετά από μία συναυλία στο Hammersmith Odeon το 1979. Όταν τα τραγούδια κόπασαν και τα φώτα έσβησαν, οι δύο καλλιτέχνες, όπως και μερικοί μουσικοί της μπάντας, πήγαν να δειπνήσουν και να μιλήσουν για μία μελλοντική συνεργασία.

Ο Reed ρώτησε τον Thin White Duke αν θα ήθελε να είναι αυτός ο παραγωγός του άλμπουμ The Bells που ετοίμαζε. O Bowie δέχτηκε. Μετά από λίγο, μίλησε το αλκοόλ αντί για εκείνον. Ξεκαθάρισε στον Reed πως δέχεται να συνεργαστούν μόνο αν «καθαρίσει» από τις ουσίες και την άσχημη ζωή που έκανε. Ο σκληρός από τα βρόμικα σοκάκια της Νέας Υόρκης δεν το πήρε και πολύ καλά. Σηκώθηκε, άρπαξε τον Bowie από τον γιακά και άρχισε να τον χτυπά στο πρόσωπο.

 

 

Η ιστορία, φυσικά, δεν τελείωσε εκεί. Ο Starman πήγε στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Reed και απαίτησε να βγει έξω και να παλέψουν. Αυτό δεν έγινε -ευτυχώς- διότι ο δεύτερος είχε ήδη κοιμηθεί. Την επόμενη μέρα τα βρήκαν και οι σχέσεις τους παρέμειναν μέχρι και το τέλος εξαιρετικές. Βέβαια, ο Bowie δεν συμμετείχε στην παραγωγή του The Bells.

 

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved