History Channel: Ο Leonardo DiCaprio είναι ο παραγωγός της νέας σειράς «Grant»

Η συναρπαστική νέα σειρά, θα αφηγείται την ιστορία του μεγάλου στρατηγού των Βορείων στον Αμερικανικό Εμφύλιο.

Γεννήθηκε στο Πόιντ Πλέζαντ του Οχάιο το 1822 κι άφησε ιστορία στον Αμερικάνικο Εμφύλιο.

Οι Αμερικάνοι τον θεωρούν ήρωα.

Ο Leonardo Di Caprio έρχεται σαν παραγωγός και σε συνεργασία με το History Channel μας χαρίζουν τρία επεισόδια για την τρομερή ιστορία του Grant.

O ίδιος ο Di Caprio είχε στο πλάι του σεβάσμιους ιστορικούς όπως οι Chernow, Ta-Nehisi Coates και David Petraeus, οι οποίοι και τον καθοδήγησαν στην παραγωγή της επικής σειράς.

Ο Ulysses C. Grant ήταν απόφοιτος του Ουέστ Πόιντ, έλαβε μέρος στον πόλεμο του Μεξικού, όπου έφτασε μέχρι το βαθμό του λοχαγού. Στη συνέχεια, επειδή ήταν εθισμένος στο ποτό, εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση και ασχολήθηκε με τη γεωργία.

ΓΙατί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι στυλάτος ότι και να φορέσει.

 

Η σειρά «Grant» του History Channel είναι ένα ταξίδι στην εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου, όπου ένα ολόκληρο έθνος προσπαθούσε να αυτοπροσδιοριστεί.

Με το ξέσπασμα του Αμερικανικού Εμφυλίου το 1861 ο Grant συγκρότησε σώμα εθελοντών και πήρε μέρος σε πολλές μάχες, στις οποίες επέδειξε θάρρος, τόλμη και στρατηγικές ικανότητες.

Οι προαγωγές του ήταν απανωτές και σύντομα προάχθηκε σε στρατηγό. Ιστορική έχει μείνει η φράση που χρησιμοποιούσε όταν ο αντίπαλός του ζητούσε να διαπραγματευθεί τους όρους παράδοσης: Απαντούσε με τη φράση «Unconditional surrender» (παράδοση άνευ όρων), πράγμα που σε συνδυασμό με τα αρχικά του ονόματός του προέκυψε το προσωνύμιο «Unconditional Surrender Grant».

Γιατί ο Τιτανικός απογείωσε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

 

Το 1864 έγινε αρχιστράτηγος - ύστερα από απόφαση του τότε προέδρου Αβραάμ Λίνκολν - των δυνάμεων των Βορείων και ύστερα από στρατηγικές κινήσεις κατάφερε να αναγκάσει τους Νοτίους να παραδοθούν.

Μετά τη λήξη του εμφυλίου ο Γκραντ ανακηρύχθηκε σε εθνικό ήρωα και σύντομα ασχολήθηκε με την πολιτική.

Προσχώρησε στους Ρεπουμπλικάνους και το 1868 εξελέγη πρόεδρος των Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κυρίως της δεύτερης, ξέσπασαν πολλά σκάνδαλα οικ ονομικής φύσεως. Επίσης επικρίθηκε αρκετά για την καταπιεστική συμπεριφορά του απέναντι στους Νοτίους.

H τηλεοπτική σειρά του History Channel, πάντα με βασικό παραγωγό τον ίδιο τον Leonardo Di Caprio, ξεκίνησε την προβολή της από τις 25 του Μαΐου και θα διαρκέσει για τρία επεισόδια.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιος είναι ο Ulysses C. Grant:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved