Steven Soderbergh: O σκηνοθέτης που ξέρει από καραντίνα

Έχει έτοιμο το σενάριο του «Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες 2»

Μπορεί κάποιοι να έφτιαξαν τις βιβλιοθήκες τους, άλλοι να τακτοποίησαν τις ντουλάπες τους, άλλοι να πιάσανε τα πινέλα κι άλλοι τις κιθάρες, ο Steven Soderbergh όμως γύρισε ολόκληρη ταινία στην καραντίνα.

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Soderbergh είπε:

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, γράφω τόσο συστηματικά, όσο δεν το είχα καταφέρει από το καλοκαίρι του 1985. Και πρέπει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου σεναριογράφο. Έγραφα σενάρια γιατί ήταν ένας τρόπος να τα καταφέρω στην βιομηχανία - κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να κάτσεις και να γράψεις. Μεγάλωσα σε ένα προάστιο της Λουιζιάνα, ο μόνος τρόπος να βρεθώ στο Χόλιγουντ ήταν να γράψω κάτι που μπορεί να ενδιέφερε κάποιο παραγωγό και να ήθελε να το γυρίσει. Με την ίδια πειθαρχία, όταν ξεκίνησε η καραντίνα εδώ στη Νέα Υόρκη, για να μη χάσω εντελώς το μυαλό μου και αποτρελαθώ, αποφάσισα να οργανωθώ και να γράψω...»

Contagion: H ταινία που βλέπει ο κόσμος λόγω κορονοϊού.

 

«Μέσα σε 7 εβδομάδας είχα ολοκληρώσει 3 σενάρια. Ένα από αυτά ήταν δεύτερο draft, ένα πρωτότυπο κι ένα διασκευή ενός μυθιστορήματος που πάντα ήθελα να κάνω. Το πρωτότυπο είναι το σίκουελ του «Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες». Η ιδέα γυρόφερνε στο μυαλό μου εδώ και καιρό, είχα βρει τον τρόπο να επανεπισκεφτώ την ιστορία, το έκανα και τώρα θέλω να γυρίσω την ταινία...»

Το Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες ήταν η ταινία που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

 Ήταν η ταινία που ξεκίνησε την πολύκροτη καριέρα του.

Ένα αφιέρωμα στα κορίτσια του James Bond.

 

Η ταινία που είναι ταυτόσημη με τη γέννηση του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, διανύοντας μία πορεία από το Sundance στις Κάννες και τέλος στα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς.

Σήμερα, 31 χρόνια μετά, ο Soderbergh μάς πληροφορεί ότι θέλει να γυρίσει το σίκουελ του «Sex, Lies and Videotape» («Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες») - κάτι που δεν το αφήνει να κρέμεται ως αδιευκρίνιστη επιθυμία: στην καραντίνα του ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το σενάριο!

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες που έκαναν γνωστό τον διάσημο σκηνοθέτη  Steven Soderbergh:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved