Ο κορονοϊός και οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί

Νέα επαγγέλματα θα δημιουργηθούν για το καλό όλων.

Όλοι μας περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη μέρα. Όταν λέμε επόμενη μέρα εννοούμε αυτή που θα μας γυρίσει πίσω στην παλιά μας καθημερινότητα και θα μας θυμίσει το πώς ζούσαμε πριν από την πανδημία του κορονοϊού που άλλαξε τα πάντα γύρω μας. Επιχειρήσεις έκλεισαν, άνθρωποι περιορίστηκαν στα σπίτια τους και οι επαφές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα διακόπηκε, έστω και προσωρινά.

Όσο επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα, ακόμα και αν αυτή φαντάζει ακόμα μακρινό όνειρο, πολλές μεγάλες εταιρείες σκέφτονται το πώς θα αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα που απαιτεί μεγάλη προσοχή. Στα πλάνα τους, λοιπόν, υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που δεν υπήρχαν πριν αλλά πρόκειται να μπουν για τα καλά στη ζωή μας στο άμεσο μέλλον.

Η κλιματική αλλαγή κάνει πράσινη την Ανταρκτική

Η Amazon.com Inc. για παράδειγμα θα προσλάβει ειδικούς που θα μετράνε την θερμοκρασία όσων εργάζονται και επισκέπτονται τα γραφεία της. Επίσης θα έχει τα δικά της τεστ. H JPMorgan Chase & Co σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να προσλάβει άτομα που θα πατούν τα κουμπιά στο ασανσέρ, ώστε να μην χρειαστεί να το κάνουν με τα γυμνά τους χέρια οι υπάλληλοι. H McDonald’s Corp’s ενδέχεται να τοποθετήσει ένα άτομο στα αναψυκτικά που θα γεμίζει εκείνο τα χάρτινα κύπελλα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε ώρες αιχμής. 

Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στη νέα πραγματικότητα.©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved