Ο χάρτης που αντί για οδούς έχει 600 τίτλους βιβλίων

Σκάλωμα αυστηρώς κατάλληλο για βιβλιοφάγους.

Πως θα σου φαινόταν να μένεις στην οδό «ΖΟΡΜΠΑ» και να χρειάζεται να πας μέχρι την οδό «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΛΙΑΠΚΙΝ» για να πάρεις τον φρέντο σου; Θα μπορούσε να κάνεις και μια στάση στο περίπτερο επί της  «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» για να αγοράσεις τσιγάρα και εφημερίδα βεβαίως βεβαίως.

Φίλε βιβλιοφάγε το όνειρο αυτό είναι μακρινό, όμως μπορείς να το κάνεις (έστω για λίγο) πραγματικότητα. Κυκλοφόρησε διαδικτυακά ένας χάρτης-σκάλωμα που αντί για κανονικές οδούς έχει 600 δρόμους με ονομασίες από τίτλους διάσημων αγγλόφωνων (κυρίως) βιβλίων.

logotexnikos xartis 4

Φυσικά για να μπορέσεις να προσανατολιστείς χρειάζεται πολύ καλή γνώση της βρετανικής και αμερικανικής λογοτεχνίας. Το εντυπωσιακό δε είναι πως δεν τα έχουν βάλει τα βιβλία όπως όπως –αντίθετα ακολουθούν μια λογική δίνοντας ακόμα περισσότερη ζωντάνια στον χάρτη.

logotexnikos xartis ekso

Έτσι ο «Ζοφερός Οίκος» (Bleak House) του Ντίκενς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Fight Club του Τσακ Παλάνιουκ δημιουργώντας μία ζόρικη γειτονιά· «μαυρίλα» και δύσκολα χρόνια από τη μία και από την άλλη νιχιλισμός και βία στα όρια της τρέλας (και της παρωδίας).

Μπορείς να χαζεύεις με τις ώρες σε περίπτωση που είσαι «διαβαστερός» και σε περίπτωση που τον αγάπησες αυτόν τον χάρτη πραγματικά μπορείς, αν θες, να τον παραγγείλεις πατώντας εδώ.

logotexnikos xarths 3



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved