Alain De Botton: Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ αυτές τις μέρες που ζούμε

Ο μεγάλος συγγραφέας και φιλόσοφος μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός.

Όποιος δεν γνωρίζει τον Alain De Botton καλά θα κάνει να πάει άμεσα στο βιβλιοπωλείο και να αγοράσει ένα βιβλίο του. Γιατί; Γιατί σίγουρα θα τον εμπνεύσει και θα τον κάνει να αισθανθεί πολύ καλύτερα.

O Alain de Botton είναι Ελβετός συγγραφέας, φιλόσοφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα βιβλία και οι τηλεοπτικές εκπομπές του πραγματεύονται σύγχρονα θέματα τονίζοντας τη σχέση της φιλοσοφίας με την καθημερινότητα.

Σε ηλικία 23 ετών, εξέδωσε τη Μικρή φιλοσοφία του έρωτα η οποία πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

Άλλα ευπώλητα βιβλία του είναι Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, Περί του κοινωνικού status, και Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας.

Richard Brautigan: Ο συγγραφέας που μας έμαθε να γελαμε στα σοβαρά.

Δες το παρακάτω βίντεο για να δεις τι έχει να μας πει ο Alain De Botton:

 

Ο συγγραφέας μας εξηγεί μέσα από αυτή την βιντεοσυνομιλία πως η ζωή θα είναι για πάντα «ένα επείγον» όπως λέει χαρακτηριστικά, και πως οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες για όλους και πως αυτό δεν είναι αιτία να τρελαινόμαστε και να απελπιζόμαστε.

Μέσα από το βίντεο ο Alain De Botton μας τονίζει γιατί δεν είναι σωστό να το παίζουμε γενναίοι σε μία εποχή που πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και να μάθουμε να ζούμε ο ένας με τον άλλο πιο ταπεινά και πιο αληθινά.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα πιο ωραία του βιβλία τα οποία έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved