Γιατί έχεις πιο έντονα όνειρα όσο βρίσκεσαι σε καραντίνα;

Οι ειδικοί σου δίνουν τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Είναι αλήθεια πως αυτή η κατάσταση μας έχει επηρεάσει όλους. Εκεί οφείλονται και τα έντονα όνειρα που βλέπουν οι περισσότεροι τον τελευταίο καιρό, από τότε δηλαδή που η λέξη «κορονοϊός» έγινε η πρώτη και τελευταία λέξη χρησιμοποιούμε καθημερινά στις συζητήσεις μας. Αυτό δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί. Τα άτομα με έντονα όνειρα είναι πολλά περισσότερα από αυτά που πιστεύεις.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να βγουν μπροστά οι ειδικοί και να δώσουν τις απαντήσεις που θα μας οδηγήσουν στην πηγή του προβλήματος. «Ο κόσμος μας γύρισε ανάποδα σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν χωράει αμφιβολία πως αυτό είναι ένα τραυματικό σοκ για το σώμα μας και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας», υποστηρίζει ο ψυχίατρος Matthew Bowes σε συνέντευξή του στο βρετανικό GQ.

4 απλές συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα

H Lauri Lowwenberg, αναλύτρια ονείρων στο επάγγελμα, εξηγεί πως η μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, όπως είναι η εργασία από το σπίτι και η μη επαφή με άλλα άτομα μέσα στην ημέρα, καθορίζει την εξέλιξη σε πολλά από τα όνειρά μας. Υπάρχει όμως τρόπος να ελέγξουμε τα όνειρα τα οποία βλέπουμε;

Σύμφωνα με τον Bowes, μπορούμε, αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα. Δες ποια είναι αυτά στις φωτογραφίες:

Αν βλέπεις συνεχώς το ίδιο όνειρο, τότε πρέπει να βρεις την αιτία. Ένας διαπληκτισμός με το ταίρι σου ή με μέλη της οικογένειάς σου, μπορεί να λυθεί με μία απλή συζήτηση. Η πανδημία, όχι και για το λόγο αυτό προσπάθησε να βελτιώσεις τον τρόπο με τον οποίο αντιδράς συναισθηματικά στο άκουσμα κάποιας είδησης που αφορά τον κορονοϊό.
 
Τι μπορεί να σημαίνουν κάποια από τα όνειρά σου; Τόσο ο Bowes όσο και η Loewenberg συμφωνούν πως υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στις εικόνες που δημιουργεί ο εγκέφαλός τις ώρες που κοιμόμαστε. Για παράδειγμα, αρκετοί άνθρωποι βλέπουν στα όνειράς του μία πλημμύρα η οποία, τις περισσότερες φορές, μας δείχνει πως οι αρνητικές μας σκέψεις πληθαίνουν.
 
 
Άλλο ένα κοινό όνειρο έχει να κάνει με τα φρένα του αυτοκινήτου μας τα οποία δεν λειτουργούν. Αυτό συμβαίνει διότι χάνουμε σταδιακά τον έλεγχο της κατάστασης. Τα φλεγόμενα σπίτια και τα αεροπορικά δυστυχήματα είναι επίσης μερικές από τις πιο κοινές εικόνες. Το πρώτο μας δείχνει πως βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός burnout και το δεύτερο πως χάνουμε τις ελπίδες μας.
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved