Γιατί είναι σημαντικό για τα παιδιά να γιορτάσουμε το Πάσχα ακόμη και μένοντας σπίτι

Οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν το Πάσχα με πολύ διαφορετικό τρόπο εξαιτίας των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση παραμένει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καθυστερήσει η εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα παιδιά ήδη γνωρίζουν τους κανόνες υγιεινής, την απαγόρευση συναθροίσεων, την παραμονή στο σπίτι ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες τόσο να αρρωστήσουμε όσο και να μεταδώσουμε τον ιό σε άλλους αγαπημένους μας.

Όμως εκτός από την συμπεριφορά μας που έχει ήδη αποδειχθεί καθοριστική όλες αυτές τις εβδομάδες, εξίσου σημαντικό είναι και το Πάσχα. Είναι η στιγμή του χρόνου που γιορτάζουμε τα θαύματα και την καλοσύνη της ζωής με τους ανθρώπους που αγαπάμε , την οικογένειά μας. Και φέτος πρέπει να το κάνουμε λίγο διαφορετικά. Διαφορετικό δεν σημαίνει απαραίτητα χειρότερο ή λιγότερο ή αρνητικό. Σημαίνει όχι όπως είχαμε συνηθίσει ή όπως μας πήγαινε η ροή και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλουμε να είμαστε με την οικογένειά μας, τους φίλους και τους αγαπημένους μας αυτές τις άγιες μέρες όπως έχουμε μάθει, αλλά το γεγονός ότι πρέπει να φανούμε κοινωνικά ευσυνείδητοι και σκεπτόμενοι σχετικά με τις συνέπειες εξάπλωσης του ιού, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης. Μια γιορτή που έχει να διδάξει πολλά τόσο στα παιδιά μας όσο και σε εμάς.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved