Τα μουσικά κομμάτια που θα καταπολεμήσουν το στρες της καραντίνας

Μία νέα έρευνα έδειξε πως τα παρακάτω πρέπει να τα βάλεις οπωσδήποτε στο Spotify σου.

Σίγουρα όλοι χρειαζόμαστε μία χαλάρωση από όλα αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες. Η μουσική μπορεί εύκολα να μας δώσει χαλάρωση κι ευχαρίστηση και μάλιστα απλόχερα μιας και πλέον αρκεί να έχεις μία σύνδεση στο ίντερνετ και ακούς όση μουσική θέλεις.

Όλοι ξέρουμε πως η καθημερινότητα μας επηρεάζει βαθύτατα στη διάθεση και στο στρες.

Πρέπει όμως να βρίσκουμε μικρούς κι ανώδυνους τρόπους να χαλαρώνουμε μέσα στη μέρα γιατί αλλιώς παγιδευόμαστε σε μία αλυσίδα άγχους.

Οπότε εμείς σου προτείνουμε ένα απλό τρικ: κάνε την αγαπημένη σου λίστα με δέκα τραγούδια ή μουσικές που σε χαλαρώνουν.

Για παράδειγμα αυτό το μουσικό κομμάτι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για μία σωστή μουσική χαλάρωση:

Ο Μάρκος Βαμβακάρης έδωσε μαθήματα μουσικής παιδείας.

 

 

Άλλωστε το υποστηρίζει και η επιστήμη, δεν είναι κάτι τυχαίο.

Για αιώνες οι πρόγονοι μας είχαν στην καθημερινότητα τους ζωντανή μουσική, ένα είδος τελετουργίας με την οποία χαλάρωναν και ερχόντουσαν σε άμεση επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό.

Τώρα η νευροφυσική και συγκεκριμένα  επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο μας λένε ακριβώς αυτό. Χαλαρώστε με τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια.

Τι έδειξε όμως ακριβώς αυτή η έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία; Θα μείνεις κατάπληκτος με τα θεραπευτικά αποτελέσματα της μουσικής στον άνθρωπο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι έδειξε η έρευνα για την μουσική και την χαλάρωση του μυαλού και του σώματος:©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved