Έρευνα-κορονοϊός: Ένα μεγάλο συγνώμη για τις κατηγορίες προς τους μουσάτους

Καλή η προσπάθειά σας για να ξυριστούμε, αλλά η επιστήμη μίλησε. 

Δεν λέμε πως είναι λάθος να κοιτάμε όλες τις πτυχές για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Η πανδημία άλλωστε είναι παντού και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις αυτή την περίοδο, είναι να μην προσέχεις την υγιεινή σου. Και ειδικά τις γενειάδες σου.

 

 

Για κάποιο λόγο οι γενειάδες ήταν πάντα στο στόχαστρο. Να σκεφτεί κανείς ότι στη Νέα Υόρκη το 1901, είχαν υπάρξει αντιδράσεις για τους γαλατάδες που άφηναν γένια, με τον κόσμο να ισχυρίζεται πως τα μικρόβια στα μούσια ενδεχομένως να...χαλάσουν το γάλα. Για την πανδημία του κορωνοϊού, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών έβγαλε ολόκληρο σχεδιάγραμμα, αλλά ξέχασε να αναφέρει το πιο σημαντικό.

 

 cdc beard infographic full

 

Δεν είναι πως τα γένια σου θα μεταδώσουν τον ιό, αλλά πως με τα παραπάνω ξυρίσματα θα είναι πιο εύκολο να φορέσεις την μάσκα και να νιώσεις και εσύ ο ίδιος προστατευμένος. Το ίδιο το BBC αναφέρει άλλωστε πως οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, οι γιατροί, είναι οι κατεξοχήν που δεν προλαβαίνουν να ξυριστούν αλλά δεν θεωρούνται κινητές μονάδες πανδημίας.

Καλή η προσπάθεια αλλά αφού Μένουμε Σπίτι, μένουμε και με μούσια. Ας πάρουμε παράδειγμα από τον James Harden.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved