Μία ματιά στη Dirty Dozen του Master Chef

Γιατί η πανδημία καλά κρατάει, αλλά τα πιάτα συνεχίζουν να παίρνουν φωτιά.

Ας αφήσουμε λίγο τον κορωνοϊό και το θανατικό στην άκρη κι ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά σοβαρά πράγματα που ταλανίζουν τον ελληνισμό: Master Chef φτάνει στην τελική του ευθεία. 12 παίκτες έχουν μείνει στο ρινγκ, στο επεισόδιο της Δευτέρας θα μείνουν 11, ξεκατινιάσματα έχουμε, κουτσομπολιά έχουμε, φιλίες και έχθρες έχουμε, έρωτες έχουμε, όλα τα καλά του κόσμου. Αυτοί τουλάχιστον πρόλαβαν να μπουν σε καραντίνα πριν ισχύσει η καραντίνα (αφού τα γυρίσματα έχουν γίνει αρκετές εβδομάδες πριν) και όχι μόνο δεν τους χαλάει, αλλά το απολαμβάνουν κιόλας. Διότι μαγειρεύουν, πληρώνονται, γίνονται διάσημοι και λαχταράνε τα 50 χιλιάρικα και όλα τα υπόλοιπα που θα φέρει στον έναν και μοναδικό νικητή η πρώτη θέση. Ή τους δυο νικητές, αν το STAR συνεχίσει την παράδοση του GNTM και καθιερώσει δυο πρώτες θέσεις στα διαγωνιστικά του reality.

 


Ποιοι είναι οι 12 άνθρωποι που έχουν απομείνει στο διαγωνισμό; Και τι έχουμε να πούμε για κάθε έναν ξεχωριστά; Για πάμε να δούμε.

 

 

1. Σταύρος Βαρθαλίτης

stavros
Το λαϊκό παιδί από τα Λιόσ(ι)α, με τα φανταχτερά πουκάμισα και τα χρωματιστά γυαλιά, εμένα προσωπικά με κέρδισε για πάντα, όταν στην ίδια πρόταση είπε «έμειναν άβουβοι» και «κις μαδιάμ». Τίποτα πλέον δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη γι' αυτόν: τον αγαπώ και τον αγαπώ ακόμα περισσότερο, διότι θυμίζει αρκετά Τάσο Ποτσέπη και τον φαντάζομαι στο σπίτι να φωνάζει «ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ» και να φιλάει τα μπράτσα του. Μαγειρικά έχει καλές και καλές στιγμές, αλλά τολμάει, δοκιμάζει πράγματα και μπορεί να πατώνει στις ομαδικές αλλά διαπρέπει στα τεστ δημιουργικότητας και στα mystery box(es). Είναι ήδη στους 11 και βάζει πλώρη για πολύ ψηλά. Άξιος!

2. Σταυρής

stavris
Δεν πρέπει να υπάρχει στην ιστορία των reality άλλος παίκτης, που να τον αντιπαθήσαμε τόσο πολύ στην αρχή και να τον συμπαθήσαμε τόσο πολύ όσο πέρναγε ο καιρός. Ο Σταυρής δεν είναι διπλωμάτης, δεν είναι πιαριτζής και δεν είναι διπρόσωπος: ό,τι έχει να πει, το λέει, τόσο στην κάμερα, όσο και μπροστά στους συμπαίκτες του. Είναι φιλόδοξος, έχει πει από την αρχή ότι μπήκε για να κερδίσει, έχει μαγειρικές γνώσεις και τολμά να δοκιμάσει πράγματα και να ρισκάρει, διότι δεν έχει καμία διάθεση να παίξει με ασφάλεια και να «κρυφτεί», ώστε να μην κινδυνεύσει να βγει προτεινόμενος. Θα μας αφήσει παρακαταθήκη τη λέξη - πασπαρτού «έπιπλο» και την υπέροχα βαριά κυπριακή του προφορά, που έχει αναγκάσει την παραγωγή να βάζει συχνά υπότιτλους όταν μιλάει.

3. Δημήτρης Μπέλος

dimitris xelmout mpellos 1
Ωραίος τύπος, καλός μάγειρας, ο φίλος ή συνεργάτης ή συμπολεμιστής που θα ήθελες να έχεις δίπλα σου, διότι ξέρεις ότι δεν θα λουφάρει και δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Είναι πάντα με το χαμόγελο, σπάνια λέει κακή κουβέντα για άνθρωπο (και όταν το κάνει, το αιτιολογεί), είναι «ντούκι» και καβάντζωσε και το Μαράκι με το που μπήκε, διότι σου λέει «ακόμα κι αν δεν κερδίσουμε το διαγωνισμό, πάντως με άδεια χέρια δεν θα βγούμε από το παιχνίδι». Είχε πρόγραμμα.

 

4. Μαρία

maria master chef 0

Ή αλλιώς «Μπέλαινα», η Μαρία έχει τεράστια ιδέα για τον εαυτό της, νομίζει ότι είναι η ωραιότερη του κόσμου κι έχει ανάλογη συμπεριφορά, δηλαδή της κακομαθημένης Πριγκήπισσας. Το κορίτσι μας, που στην αρχή - και καλά - την έλεγε στους συμπαίκτες της, όταν της έκαναν πλάκα για τη σχέση της με το Δημήτρη, πλέον διαφημίζει τη σχέση σε κάθε ευακιρία, γνωρίζοντας προφανώς ότι μαγειρικά δεν μπορεί να πάει πολύ πιο μακριά, αλλά ως σύντροφος Μπέλου, μπορεί ο καλός της να την τραβήξει λίγο παραπέρα - με συμβουλές, ομαδικές, ψήφους κλπ. Στην αρχή μου φάνηκε όμορφη και συμπαθητική. Στην πορεία είτε την βαρέθηκα, είτε κάπως χάλασε. Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι βάφεται συνέχεια σαν το Τζόκερ. Ιδιαίτερα εκνευριστική πλέον όποτε μιλάει, γελάει δυνατά μόνη της και θεωρεί ότι όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί της και δεν είχαμε άλλη έγνοια, παρά πότε επιτέλους θα κερδίσει ομαδική και θα πάει βόλτα.

5. Διονύσης

dionisis
Ο «θείος» του Master Chef, είναι ένας ωραίος τύπος, που έχει περάσει πολλά στη ζωή του - καλά και άσχημα. Πολυταξιδεμένος και με το δικό του, ιδιαίτερο στιλ, φέρνει την τρέλα του και τα ταξίδια του στην κουζίνα, αλλά σε αρκετές στιγμές φαίνεται η μαγειρική του απειρία και το ότι δεν έχει ασχοληθεί επαγγελματικά, μια που δυσκολεύεται ακόμα και σε πράγματα που για έναν μάγειρα είναι από τα πρώτα που μαθαίνει, όπως να φτιάξει μαγιονέζα ή πιτάκια. Παρόλα αυτά είναι ένας πολύ συμπαθής τύπος, που θα ήταν ωραίο να πεις 5-10-15 ποτάρες μαζί του και να σου λέει ιστορίες για γκόμενες, ταξίδια και αλητείες.

6. Ηρακλής

iraklis
Ο αγαθός γίγαντας του διαγωνισμού, δείχνει ένα καλό παιδί, έχει την πλάκα του, λέει τα αστεία του, καμιά φορά πετάει και τις «κοτσάνες» του και τις «κρυάδες» του, αλλά σε γενικές γραμμές δεν δείχνει να έχει αντιπάθειες στο σπίτι, αλλά μόνο συμπάθειες. Επειδή όμως το παιχνίδι δεν λέγεται «Master Sympathy», αλλά «Master Chef», δεν νομίζω ότι ο χαρακτήρας του θα τον πάει πολύ μακριά, μια που είναι καλός μάγειρας μεν, τσαπατσούλης και ατζαμής δε. Και όταν η παραμονή σου κρίνεται στις λεπτομέρειες, το να κάνεις τη μια γκάφα πίσω από την άλλη, σπάνια βγαίνει σε καλό.

7. Ηλίας

hlias
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ από τα Τίρανα, μπορεί να έχει να μαγειρέψει κάτι της προκοπής από το bootcamp, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να κουτσομπολεύει, να κατηγορεί και να κοροϊδεύει όποιον δεν χωνεύει, σε κάθε ευκαιρία. Βέβαια, όταν την είπε στους κριτές έφαγε τέτοιο ξέχεσμα από τον σεφ Κουτσόπουλο, που έβαλε την ουρά στα σκέλια και ζήτησε συγνώμη δέκα φορές. Κάθεται στη «γαλαρία» της κουζίνας, έχει πάντα μια «εξυπνάδα» να πει, αντί να κοιτάξει να μαγειρέψει κάτι που να τρώγεται, μας λέει συνέχεια για την επαγγελματική του προϋπηρεσία αλλά δεν νομίζω να νοιάζεται κανείς ιδιαίτερα εδώ που τα λέμε.  

8. Κώστας

Kostas Dalianis masterchef
Ωραίος τύπος, απ' αυτούς που στην παρέα δεν είναι ποτέ πρωταγωνιστές αλλά με έναν πολύ σημαντικό δεύτερο ρόλο: είναι αυτός που θα πετάξει σχεδόν πάντα τη θανατηφόρα ατάκα, αυτός που χωρίς να γελάει ο ίδιος, θα κάνει τους άλλους να λυθούν στα γέλια. Αλλά μια που δεν είμαστε στο Comedy Club, όλα τα παραπάνω προφανώς δεν αρκούν σε έναν μαγειρικό διαγωνισμό. Κι όσο κι αν μας λέει ότι ακόμα δεν έχουμε δει τον πραγματικό Κώστα κι ότι έχει πολλά να δώσει, δεν βλέπω να τον βλέπουμε, διότι φοβάμαι ότι πάνω - κάτω αυτά που μας έχει δείξει, είναι και το ταβάνι του. Στα μείον του, ότι πελάγωσε τη μια και μοναδική φορά που μπήκε αρχηγός, έχασε τη μπάλα και εμφανώς η ψυχολογία του κατρακύλησε στα Τάρταρα, πράγμα που θέτει εν αμφιβόλω την επιβίωσή του τη Δευτέρα.

9. Ντέμη

demi1 1200x659
Η μοναδική βίγκαν του διαγωνισμού, έχει να παλέψει με πρωτεϊνες, κρέατα, τυρία, ζωμούς και άλλα πράγματα που δεν θέλει καν να βάλει στο στόμα της, αλλά πρέπει, οπότε κάνει την καρδιά της πέτρα και προσπαθεί. Έχει πάρει χαμπάρι ότι ο βιγκανισμός δεν θα την πάει πουθενά, οπότε βάζει νερό στο κρασί της και φτιάχνει φαγητά κόντρα στη φιλοσοφία της, μπας και καταφέρει να ξεχωρίσει. Στη συμπεριφορά της είναι ρεαλίστρια και συχνά κυνική, κάνει παρέα με αρκετούς αλλά δεν χάνει τον προσανατολισμό της και σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει τους φίλους πάνω από τον σκοπό, ο οποίος είναι να φτάσει ψηλά. Αρέσει - δεν αρέσει, τουλάχιστον είναι έντιμη και συνεπής σε αυτό που προσπαθεί να πετύχει.

10. Κατερίνα

Katerina Leni
Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του διαγωνισμού και αυτή που «λατρεύει να μισεί» όλη η Ελλάδα. Η κομμώτρια που ήρθε από τη Γερμανία, μαγειρεύει καλά, έχει βάλει τα γυαλιά σε διάφορους «επαγγελματίες», έχει φτάσει με το σπαθί της στη 12άδα, αλλά προφανώς ο εγκλεισμός την έχει κάνει να ρετάρει: τους λέει όλους «ηλίθιους», μας λέει για τον δικό της αξιακό κώδικα που είναι υψηλότατος, μιλάει συνέχεια με στόμφο, γελάει μόνη της, έχει το μάτι του τρελού, μας λέει συνέχεια κάτι παροιμίες από το χωριό με κάτι σκόρδα που όσο αραιώνουν - τόσο μεγαλώνουν, κρυφακούει όλο τον κόσμο από το δωμάτιο που μένει (φυσικά) μόνη της, κατηγορεί συνέχεια το Γιώργο (σε σημείο που όλοι να αναρωτιούνται μπας και τον γουστάρει και τους συμπαίκτες της να το λένε δημόσια μεταξύ σοβαρού κι αστείου) και πέταξε μια ευκαιρία να βγει βόλτα, διότι δεν γούσταρε την παρέα, προτιμώντας να γυρίζει μέσα στο σπίτι μόνη της, σαν το ξωτικό. Κι επειδή το σπίτι έχει και μαχαίρια, ελπίζω να τα κλειδώνουν το βράδυ σε κανένα ντουλάπι, για να μην μας βρει κανένα κακό…Διότι λέει συνέχεια ότι θα τους εξολοθρεύσει όλους, αλλά μπορεί να μην είναι με τον τρόπο που εμείς φανταζόμαστε.

11. Γιώργος

master giorgos
Πέρα του ότι τις μισές φορές δεν καταλαβαίνεις τι λέει, επίσης τις μισές φορές δεν καταλαβαίνεις τι έχει μαγειρέψει. Ούτε αν είναι καλός μάγειρας ή όχι. Ούτε αν γουστάρει κάποιους ή τους αντιπαθεί, αφού τη μια τους κατηγορεί και την άλλη τους βοηθάει από τον εξώστη. Ούτε αν είναι τελικά τόσο αγαπημένος με την κοπέλα του, αφού στη δοκιμασία με τις καντίνες, καυλάντισε με όλες σχεδόν τις κοπέλες από τις προηγούμενες βερσιόν του Master Chef. Μια μυστήρια φυσιογνωμία γενικά, που ίσως το κάρμα του είναι να γίνει μια μέρα ζευγάρι με την Κατερίνα: εκείνος να την ταϊζει στο στόμα κι εκείνη να τον κουρεύει στο σούρουπο…

12. Τζον

τζον
Ένας γλυκύτατος τύπος από τις Φιλιππίνες, γελαστός, πρόθυμος και καλός μάγειρας. Τακίμιασε με Σταύρο. Σταυρή και Δήμο για να «ανήκει» κάπου, αυτό συχνά επηρρεάζει την κρίση του και τις ψήφους του στα συμβούλια, αλλά σε γενικές γραμμές έχει μια πολύ θετική παρουσία, με ωραία πιάτα, δεν κάνει τον ξερόλα και προσπαθεί σκληρά να βελτιωθεί και να μάθει καινούργια πράγματα. Στενοχωριέμαι μόνο που στο σπίτι κάποιοι τον βλέπουν σαν «Φιλιππινέζα», μια που ο προκομμένος Τζον, σύμφωνα με μαρτυρίες συμπαικτών του, ξυπνάει νωρίς και κάνει ένα σωρό δουλειές (καθαριότητες, πρωινά κλπ.), για να κάθονται διάφορα κοπρόσκυλα να κοιμούνται και να «φιδιάζουν».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved