Πώς το ASMR θα μπει πολύ σύντομα στις ζωές μας για τα καλά

Δεν το βρίσκεις μόνο στο YouTube, τώρα μπορείς να το δεις και στα μουσεία.

Τι είναι το ASMR θα αναρωτιέσαι και θα έχεις και δίκιο. Δεν έχεις δει στο YouTube βίντεο που κάποια τύπισσα με μακριά νύχια χτυπάει τα δάχτυλα της πάνω στη ράχη ενός βιβλίου ενώ την ίδια στιγμή σου ψιθυρίζει κάτι στο μικρόφωνο;

Θα στο πω απλά για να το καταλάβεις και μετά θα μπω σε λεπτομέρειες. Τα ASMR βίντεο είναι βίντεο για χαλάρωση και ηρεμία. Είναι φτιαγμένα για να τσιλάρουν αυτόν που τα βλέπει και τα ακούει.

Τώρα τελευταία βέβαια τα πράγματα έχουν κάπως ξεφύγει. Εκτός από ψιθυρίσματα τώρα έχουμε κι άλλα κόλπα που μπορούν να σε χαλαρώσουν.

Η νέα μόδα στο ASMR βίντεο είναι τα σαπούνια. Βλέπουμε χέρια να θρυμματίζουν σαπούνια και τα θρύμματα να πέφτουν πάνω σε μεταλλικές επιφάνειες. Ο ήχος και η εικόνα του σαπουνιού που κόβεται και θρυμματίζεται μας δημιουργεί μία ευφορία.

 

Κάποιοι άλλοι ντύνονται σαν γιατροί και προσποιούνται πως εξετάζουν ασθενείς και κάποιοι που τρώνε όσο πιο δυνατά μπορούν και ηχογραφούν σε 3D ήχο.

Τα πράγματα έχουν κάπως ξεφύγει με το ASMR είναι η γνώμη μας. Βέβαια αυτό δεν σταματάει εδώ.

Είναι πολύς κόσμος που είναι φανατικός του ASMR και στηρίζεται σε αυτά τα βίντεο για να κοιμηθεί ή να αισθανθεί το αίσθημα του Autonomous Sensory Meridian Response.

«Είναι σαν να σκάνε μπουρμπουλήθρες μέσα στο κεφάλι σου» μας λέει ο curator της ASMR έκθεσης Weird Sensation Feels Good που διοργανώνεται στο ARKdes, το Σουηδικό Κέντρο Αρχιτεκτονικής.  

 

Ναι τώρα το ASMR μπαίνει και σε εκθέσεις και αντιμετωπίζεται σαν μορφή τέχνης. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη να την δει κάποιος online λόγω του κορονοϊού φυσικά.

Θα σας πω όμως την δική μου αλήθεια. Όντως σε μαγνητίζει το να βλέπεις ASMR βίντεο. Στην αρχή ήμουν κάπως καχύποπτος αλλά μετά που είδα μερικά συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια και τα αυτιά μου από το βίντεο. Όντως η επίδραση τους είναι χαλαρωτική.

Ο Craig Richards, καθηγητής φαρμακευτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Shenandoah, υποστηρίζει πως τα ASMR βίντεο έχουν όντως θεραπευτική ιδιότητα και πως γι’ αυτό είναι τόσο δημοφιλή.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα επίσης είναι πως στο ASMR υπάρχει έντονα το στοιχείο του role playing, άνθρωποι ντύνονται κομμωτές και προσποιούνται ότι σε κουρεύουν ή σερβιτόροι και προσποιούνται πως σε σερβίρουν.

 

Εγώ τώρα να ανησυχήσω; Ακούγεται δεν ακούγεται λίγο ανατριχιαστικό όλο αυτό το role playing πράγμα; Ναι, θα μου πεις είναι ανατριχιαστικό αλλά αυτός δεν είναι και ο σκοπός του ASMR; Ένα ανατρίχιασμα στην κορυφή του κεφαλιού;

Το ASMR έχει μπει για τα καλά στην ποπ κουλτούρα του κόσμου. Προσφάτως προβλήθηκε και διαφήμιση με εκατομμύρια κοινό στην Αμερική εν ώρα Super Bowl η οποία χρησιμοποίησε την τεχνική ASMR για να διαφημίσει μία μπύρα.

Η Κίνα έχει ήδη απαγορεύσει το ASMR το οποίο κρίθηκε πορνογραφικό και χυδαίο. Χμ. Κάπως υπερβολή είνια η άποψη μας. Άλλωστε υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα στη Κίνα από το ASMR.

Εμείς μένουμε ανοιχτοί σε αυτό μιας και μοιάζει πολύ με το κάθε τι. Είναι όπως το βλέπει κανείς. Αναμφισβήτητα έχει πολλά πλεονεκτήματα γιατί σε βοηθάει να κοιμηθείς και να χαλαρώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάποιοι δεν θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για πιο πονηρούς σκοπούς που θέλουν να προωθήσουν μέσω της τεχνικής ASMR.

Το μέλλον είναι εδώ.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποια είναι τα πιο διάσημα ASMR κανάλια στο YouTube:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved