Το social-distancing μέσα από εμβληματικά εξώφυλλα δίσκων

Οι Beatles περπατούν πλέον χωριστά στο Abbey Road και δίνουν καλό το παράδειγμα.

Οι Paco Conde και Beto Fernandez με την πιο επίκαιρη μορφή τέχνης που μπορεί κανείς να σκεφτεί την εποχή που ζούμε, δημιούργησαν τη σειρά Six Feet Covers. Τι έκαναν; Φαντάστηκαν το πώς θα έμοιαζαν σήμερα διάφορα θρυλικά εξώφυλλα δίσκων τα οποία απεικόνιζαν τους μουσικούς τους σε απόσταση αναπνοής. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως διασκεδαστικό αλλά και διδακτικό.

25 εξώφυλλα δίσκων που έγραψαν τη δική τους ιστορία

Καθώς ο κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι το μοναδικό που μας αφορά το τελευταίο διάστημα, επέλεξαν να τους χωρίσουν δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους μας. Άλλωστε, η απόσταση μεταξύ μας είναι ένα από τα αναγκαία μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού. Το περιβόητο social distancing, με λίγα λόγια, μόλις απέκτησε καλλιτεχνική οντότητα.

fleetwood mac

(Rumours, Fleetwood Mac,1977)

Τις ικανότητές τους στο Photoshop επέλεξαν να τις δοκιμάσουν όταν είδαν πλήθος κόσμου να κινείται χωρίς ουσιαστικό λόγο στους δρόμους της Καλιφόρνια και ενώ η πολιτεία έχει μπει και εκείνη σε καραντίνα.

«Θεωρήσαμε πως θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιήσουμε την ποπ κουλτούρα για να δείξουμε στον κόσμο το πώς κρατάμε την απαιτούμενη απόσταση. Αποφασίσαμε πως αυτοί οι εμβληματικοί δίσκοι θα ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα».

Διαφωνείς;

QUEEN II, QUEEN,1974

queen

THE SCORE, FUGEES, 1996

fugees

THE JOSHUA TREE, U2, 1987

u2

BLONDIE, BLONDIE, 1976

blondie

HIGHWAY TO HELL, AC/DC, 1979

acdc

ABBEY ROAD, THE BEATLES, 1969

beatles

DESTROYER, KISS, 1976

kiss

THE ESSENTIAL, RUN-D.M.C., 2012

rundmc

COMBAT ROCK, THE CLASH, 1982

theclash



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved