Ο Αστερίξ έμεινε για πάντα ορφανός

Πέθανε ο σχεδιαστής του κλασικού, αγαπημένου κόμικ Αστερίξ, Albert Uderzo σε ηλικία 92 ετών.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο άνδρας που ζωντάνεψε με τα σκίτσα του τις ιστορίες του Ρενέ Γκοσινί για τον Αστερίξ και τον Οβελίξ.

Ο Αλμπέρ Ουντερζό ο οποίος σχεδίασε τη σειρά των κόμικς «Αστερίξ και Οβελίξ» με τα οποία μεγάλωσαν χιλιάδες παιδιά τις τελευταίες δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 92 ετών, έκανε γνωστό η οικογένειά του την Τρίτη.

«Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στο Νεϊγί, μετά από καρδιακή προσβολή που δεν συνδέεται με τον κορονοϊό. Ήταν εξαιρετικά κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο γιος στο AFP.

 

Ο Ουντερζό δημιούργησε τον Αστερίξ το 1959 με τον συγγραφέα Ρενέ Γκοσινί, του οποίου οι περιπέτειες δημοσιεύονταν στο γαλλοβελγικό περιοδικό Pilote.

Η σειρά των κόμικ είχε κυκλοφορήσει σε 38 βιβλία, με το πιο πρόσφατο το περασμένο έτος, αν και ο Ουντερζό είχε σταματήσει να σκιτσάρει, ενώ ο Γκοσινί πέθανε το 1977.

Και οι δύο άντρες θεωρούνται «πατέρες» των σύγχρονων κόμικς, με περισσότερα από 370 εκατομμύρια αντίτυπα από τα βιβλία τους να πωλούνται παγκοσμίως και πολλές ιστορίες να μετατρέπονται σε κινούμενα κινούμενα σχέδια και ταινίες μεγάλου μήκους.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα πιο διάσημα τεύχη του κόμικ Αστερίξ και Οβελίξ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved