Ο Christopher Nolan θέλει να σώσει τον κινηματογράφο

Εν μέσω πανδημίας, ο γνωστός σκηνοθέτης έχει κάτι σημαντικό να πει.

Είναι μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Από τα πρώτα μέτρα που λήφθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων. Οι κινηματογράφοι, όπως ήταν απόλυτα λογικό, έπρεπε να κλείσουν τις πόρτες τους. Εκτός από αυτό, η καραντίνα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ή και το αντίθετο, έχουμε μπει εμείς σε αυτή.

5 post-apocalyptic ταινίες που πρέπει να δεις

Ένας σκηνοθέτης που έχει πολλά να πει για το γενικότερο πρόβλημα του κινηματογράφου, είναι Christopher Nolan και το έκανε με μια ανοιχτή επιστολή στην Washington Post. Όπως αναφέρει το IndieWire, ο Nolan ενθαρρύνει όσους αγαπούν τις ταινίες να βοηθήσουν τους κινηματογράφους εν μέσω της πανδημίας και της κρίσης στη δημόσια υγεία.

«Όσο το Κογκρέσο σκέφτεται να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που πλήττονται, εύχομαι οι άνθρωποι να βλέπουν την κοινότητά μας για αυτό που πραγματικά είναι: ένα απαραίτητο κομμάτι της κοινωνικής ζωής, που προσφέρει εργασία για πολλούς και διασκέδαση για όλους».

 

 

Σε ένα άλλο σημείο της επιστολής, ο Nolan τονίζει τη σημαντικότητα της εξιστόρησης και της αφήγησης σε εποχές κρίσης. «Οι άνθρωποι αγαπούν την εμπειρία των ιστοριών, είτε είναι μόνοι τους ή με παρέα. Στις ταινίες, στην τηλεόραση, στα βιβλία ή στα παιχνίδια. Ξυπνούν τα συναισθήματά μας και μας παρέχουν ένα είδος κάθαρσης»

Μήπως το Hollywood αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση;

O Christopher Nolan θέλει να σώσει τον κινηματογράφο. Θα τα καταφέρει;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved