Είναι το τεστ του κορονοϊού ένα ακόμα προνόμιο των πλουσίων;

 «Τα τεστ δεν θα έπρεπε να είναι για τους πλούσιους αλλά για τους αρρώστους».

Αν όχι μόνο των πλουσίων, τότε και των ηθοποιών, των αθλητών, των πολιτικών και των influencers. Οι περισσότεροι, βέβαια, έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα και έτσι, μοιραία, ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Για να πάρουμε το βάρος από πάνω τους, ας υποθέσουμε πως το τεστ του κορονοϊού είναι ένα προνόμιο όσων έχουν μεγάλη προβολή και όχι μόνο όσων κρύβουν εκατομμύρια πίσω από ακριβούς πίνακες.

Ένα μεγάλο μέρος των διασήμων, λοιπόν, μας κάνουν γνωστό μέσω των social media αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό. Έτσι, αυτόματα, γεννάτε το εξής ερώτημα: Έχει η elite πιο εύκολη πρόσβαση στο τεστ που πολλοί θέλουν να κάνουν αλλά λίγοι τα καταφέρνουν;

 

 

Αν κοιτάξουμε πίσω, θα δούμε πως οι άνθρωποι με μεγάλη δύναμη και επιρροή είχαν πάντοτε διαφορετική μεταχείριση στις κρίσιμες καταστάσεις που βίωσε η ανθρωπότητα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι οι 8 ομάδες του NBA. Όλοι οι παίκτες υποβλήθηκαν σε αυτό το τεστ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, έκανε το δικό του σχόλιο.

 

«Τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Με όλο το σεβασμό, όμως, μία ολόκληρη ομάδα NBA δεν θα έπρεπε να υποβληθεί στο τεστ ενώ υπάρχουν σοβαρά άρρωστοι ασθενείς που το περιμένουν. Τα τεστ δεν θα έπρεπε να είναι για τους πλούσιους αλλά για τους άρρωστους».

Ο αναπόφευκτα ανόητος κόσμος των social media στην εποχή του κορονοϊού

Το tweet του μπορεί να αφορούσε τους Brooklyn Nets, αλλά ουσιαστικά αφορά τη γενικότερη elite και τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία. Είναι λοιπόν το τεστ του κορονοϊού ένα ακόμα προνόμιο των διασήμων; Αυτή η ερώτηση ίσως δε χρειάζεται απάντηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved