Πώς θα μάθεις να περνάς τέλεια με τον εαυτό σου πάντα και παντού

Ο Τσάρλι Πίτσερ κρατάει το ρεκόρ Guinness για την διαδρομή από τα Κανάρια Νησιά μέχρι τα νησιά Μπαρμπέιντος μέσα σε μία βάρκα. Αυτή είναι η καταπληκτική του ιστορία.

Ο Τσάρλι Πίτσερ έκανε αυτή την απίστευτη διαδρομή μέσα 35 μέρες και 33 λεπτά ακριβώς μέσα σε μία βάρκα.

Αυτό μας μαθαίνει πολλά. Ο ίδιος ο Πίτσερ είναι εξπέρ στο να μας δώσει συμβουλές για το πώς θα τα βρούμε και θα περάσουμε καλά με τον εαυτό μας.

«Για να περνάς καλά με τον εαυτό σου πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου. Δεν θα μπορούσα να περάσω ένα μήνα στη θάλασσα όταν ήμουν είκοσι χρονών. Ήταν πολλά ακόμη που δεν ήξερα. Με τα χρόνια όμως μία εσωτερική δύναμη με κάνει να συγκεντρώνομαι σε αυτό που είναι μπροστά μου χωρίς να σκέφτομαι τι μπορεί να χάσω».

Ο τύπος όντως έκανε ένα μήνα στον Ατλαντικό μέσα σε μία βάρκα. Ξέρει κάτι παραπάνω.

 

«Η στιγμή που πραγματικά αισθάνονται μόνος είναι όταν παλεύω με τον καιρό στη θάλασσα, στις 35 μέρες που ήμουν στη βάρκα, κατέρρευσα 3 φορές. Είχα κουλουριαστεί με δάκρυα στα μάτια, να ουρλιάζω στον μαύρο ουρανό Γιατί;».

Ακούγεται τρομακτικό αλλά και συναρπαστικό την ίδια στιγμή.

«Ξέρεις πόσο σκληρά αγωνίζομαι! Σε παρακαλώ κάνε μου τη χάρη» λέει ο Τσάρλι Πίτσερ προς τον άγνωστο Θεό της θάλασσας.

«Τίποτα δεν καθαρίζει καλύτερα ένα μαύρο μυαλό από ένα καλό κλάμα. Μετά συνειδητοποιείς πώς ένα ανόητο κλάμα δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση, οπότε ξύπνα, σήκω, πιάσε ξανά δουλειά».

Φαντάσου, ένας άντρας μόνος, στην μέση ενός ατελείωτου φουρτουνιασμένου μαύρου Ατλαντικού, μόνος με μία βάρκα. Η επιτομή της μοναξιάς.

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ» είναι γραμμένο στην πλώρη της βάρκας του.

«Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, πάντα θα υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από αυτό που ήδη κάνεις. Αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω».

Η ιστορία του Τσάρλι Πίτσερ όμως δεν τελειώνει εδώ. Έχει πολλά να μας διηγηθεί ακόμη.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τη συνέχεια της απίστευτης ιστορίας του:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved