Κορονοϊός: τι άλλο πρέπει να πλένεις εκτός από τα χέρια σου

Ναι κι όμως πρέπει να προσέξεις μερικά πραγματάκια ακόμη για να είσαι ασφαλής.

Ακόμα και αφότου πλυθούν, τα χέρια και τα δάχτυλα γεμίζουν και πάλι γρήγορα με διάφορα βακτήρια από τις επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή, παίζοντας ρόλο στην εξάπλωση των βακτηρίων.

Αυτό, γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν δεν έχετε κόψει καλά τα νύχια σας. Υπάρχουν κάποια σημεία του σώματός σας, που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αποφεύγετε να τα ακουμπάτε με τα χέρια σας.

Και κάτι άλλο όμως είναι απόλυτα σημαντικό στην εποχή που ζούμε.

Μία νέα έρευνα δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και για τα κινητά τηλέφωνα, εν μέσω κορονοϊού.

Αυτό είναι το επίσημο τραγούδι του κορονοϊού.

 

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση σε όλο τον πλανήτη, οι Η.Π.Α πριν λίγες ώρες απαγόρευσαν κάθε πτήση από και προς την Ευρώπη, την ίδια στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει και επίσημα την επιδημία ως πανδημία.

Μία πρόσφατη έρευνα Γερμανών επιστημόνων τώρα, αναφέρει ότι ο ιός είναι ικανός να ζήσει για εννιά περίπου μέρες σε μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες επιφάνειες. Ναι, καλά το σκέφτηκες: Το smartphone σου είναι ιδανικό για κάτι τέτοιο.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι άλλα μέρη του σώματος σου πρέπει να απολυμάνεις εκτός από τα χέρια:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved