Πώς να περάσεις την ώρα σου τώρα που θα είσαι σπίτι λόγω κορονοϊού

Εκτός από το να πλένεις μανιωδώς τα χέρια σου και να απολυμαίνεις τα πάντα.

Τρέμεις από φόβο μην κολλήσεις; Λογικό σε βρίσκω...όλοι τρέμουμε. Έχεις μείνει μέσα και δεν ξεπορτίζεις ούτε για πλάκα; Πάλι λογικό σε βρίσκω, ειδικά αν έχεις κάποιον ηλικιωμένο ή κάποιον που είναι σε ομάδα αυξημένης επικινδυνότητας στο σπίτι.

Κάτι όμως πρέπει να βρεις να κάνεις όλη μέρα μέσα σε τέσσερις τοίχους, έτσι δεν είναι;

Ήρθε η ώρα επιτέλους να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δεις μία ταινία που έλεγες πως θα δεις τώρα και κάτι αιώνες αλλά που ποτέ δεν προλάβαινες να το κάνεις τελικά λόγω τρεξίματος με την καθημερινότητα.

Τώρα έχεις χρόνο και το αστείο ή το ειρωνικό είναι πως έχεις χρόνο λόγω μίας πανδημίας. 

Οπότε άραξε σπίτι σου, μη βγαίνεις και κάνε κάτι δημιουργικό, κάτι επιμορφωτικό. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να κοιτάς όλη μέρα τους 4 τοίχους τρέμοντας μην κολλήσεις τον ιό ή βλέποντας όλη μέρα τις εξελίξεις σαν μανιακός. 

2

Ο χρόνος είναι πολύτιμος στις μέρες μας και το ότι μπορείς να περάσεις λίγο περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σου ή με πρόσωπα που αγαπάς στο σπίτι είναι θαύμα κυριολεκτικά, πίστεψε με. 

Ξέθαψε όλα σου τα παλιά βιβλία που δεν έχεις διαβάσει και απλά περιμένουν στην σειρά αναμονής μερικά χρονάκια τώρα, κάνε ότι καλύτερο μπορείς για να βγεις κερδισμένος από αυτήν την περίεργη κατάσταση στης αυτο-καραντίνας. 

Ξέθαψε όλα σου τα παλιά games. Κάνε μία προσωπική αυτο-ανάλυση βρε αδερφέ. 

Κι αν ακόμη είσαι υποχρεωμένος να εργάζεσαι από το σπίτι, αυτό σου δίνει χρόνο και πάλι, εγώ προσωπικά αν δεν πάρω το τρένο ή τα μέσα γενικότερα για να πάω στη δουλειά, γλιτώνω και δύο ώρες μη σου πω από τη ζωή μου, δύο ώρες που τελικά μου είναι απέραντα πολύτιμες, είτε για να εργαστώ παραπάνω είτε για να κάνω πράγματα που ήθελα αλλά ποτέ δεν προλάβαινα λόγω κούρασης.

Δύο ωρίτσες! Κοίτα τι μπορούν να κάνουν δύο μαγικές ωρίτσες.

Καταρχάς κοιμάσαι παραπάνω, κάτι που όλοι χρειαζόμαστε με τόσο στρες και τόσο δουλειά κάθε μέρα. Η ξεκούραση είναι κάτι σημαντικό, ακόμη και για τις ιώσεις. Οι γιατροί συνιστούν ξεκούραση.

Ανάμεσα στην ενημέρωση, τις ανακοινώσεις και τις σκέψεις για πρόληψη και φροντίδα, και όσο περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι αναγκαστικά, καθώς, όπως φαίνεται, είναι το πιο ασφαλές μέρος, είναι και εκείνος ο έξτρα χρόνος που ξαφνικά έχουμε στα χέρια μας, εκείνος όπου κανονικά θα ήμασταν έξω…

 

Τι κάνεις, λοιπόν, όταν είσαι αναγκασμένος να περάσεις τόσες ώρες στο σπίτι, όταν δεν μπορείς (ή δε θέλεις) να βγεις, και θες να πάρεις το μυαλό σου από την επιδημία;

Έχουμε μερικές (κάπως πιο ανάλαφρες) ιδέες για να διασκεδάσεις την πλήξη (και τον φόβο σου).

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πώς να περάσεις την ώρα σου τώρα που θα είσαι σε καραντίνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved