Γιατί αγγίζουμε συνέχεια το πρόσωπό μας;

Κανείς δεν μπορεί σταματήσει και ο κορονοϊός, όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι η μόνη μας ελπίδα.

Σκέψου πόσες φορές αγγίζεις το πρόσωπό σου καθημερινά. Είναι πολλές, πάρα πολλές, έτσι δεν είναι; Το κάνεις ασυνείδητα, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Όλοι μας, δεν είσαι ο μόνος και όπως εσύ, έτσι και εμείς, δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Μία από τις βασικές οδηγίες για την καταπολέμηση ή την καθυστέρηση της διασποράς του κορονοϊού, είναι να πάψουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Αυτό πλέον είναι γνωστό. 

Κορονοϊός: Η εκμετάλλευση εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τον ιό

Αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες, πιο απλές ιώσεις ή κρυολογήματα. Μέσω της μύτης μας, των ματιών μας και του στόματός μας, ο ιός βρίσκει το δρόμο για να εγκατασταθεί κατευθείαν μέσα στο σώμα μας. Μία έρευνα του 2015, έδειξε πως, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, οι φοιτητές ιατρικής άγγιξαν το πρόσωπό τους 23 φορές σε μία ώρα. Αυτός ήταν ο μέσος όρος των ανθρώπων που γνωρίζουν πως το να κάνεις αυτή την κίνηση, μπορεί να σου κοστίσει. Φανταστείτε τους απλούς πολίτες.

Όπως αναφέρει το GQ, η απάντηση στο γιατί αγγίζουμε τόσες πολλές φορές το πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι καθόλου πολύπλοκη. Το αντίθετο. Πρόκειται απλά για μια συνήθεια και όπως συμβαίνει με τις περισσότερες συνήθειες του ανθρώπου, είναι δύσκολο να την αλλάξουμε.

Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται το μοναδικό καλό που μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός στην ανθρωπότητα. Αυτό δεν είναι άλλο από το φόβο, ο οποίος φόβος θα μας οδηγήσει όλους στο να πλένουμε συχνότερα και πιο σωστά τα χέρια μας. Θα χρειαστείς νερό, σαπούνι και το αγαπημένο τραγούδι. Για την ακρίβεια, 20 δευτερόλεπτα από αυτό καθώς αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται ώστε τα χέρια σου να έχουν καθαριστεί σωστά.

Η Kate Winslet σε αυτό το clip τα έχει εξηγήσει καλύτερα:

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved