Ο Werner Herzog έκανε νέο ντοκιμαντέρ για το trend της Ιαπωνίας

Στο Τόκιο μπορείς να προσλάβεις ηθοποιούς για να υποδυθούν κάποιο μέλος της οικογένειας σου.

Ο πολυπράγμων Γερμανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτης όπερας, Werner Herzog, κινηματογράφησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Family Romance LCC με θέμα την ιαπωνική βιομηχανία πρόσληψης συγγενών.

Ναι, δεν διάβασες λάθος, κι όμως υπάρχει κάτι τέτοιο στην Άπω Ανατολή.

Ο Herzog όταν δεν υποδύεται κάποιον ήρωα του Star Wars, κινηματογραφεί ιδιαίτερα ντοκιμαντέρ.

Στο τελευταίο ντοκιμαντέρ του παρουσιάζει πώς λειτουργεί η βιομηχανία ενοικίασης μελών της οικογένειας στην Ιαπωνία, όπου εταιρείες προσλαμβάνουν ηθοποιούς για να υποδυθούν κάποιο ρόλο, από φίλο μέχρι την μητέρα και τον πατέρα κάποιου.

Γυρισμένο στο Τόκιο, ο σκηνοθέτης ακολουθεί τον Yuichi Ishii, διευθυντή της εταιρείας Family Romance LCC, η οποία ειδικεύεται στην ενοικίαση ψεύτικων συγγενών εδώ και 11 χρόνια.

 

Ακούγεται αρκετά σουρεαλιστικό αλλά υπάρχουν πολλοί που προσλαμβάνουν κάποιον ηθοποιό που θα ήθελαν να τον παρουσιάσουν ως έτερο ήμισυ σε ένα οικογενειακό τραπέζι.

Η ταινία του Herzog θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιστημονική φαντασία αλλά ουσιαστικά είναι ένα ντοκιμαντέρ όπου η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία.

4

Διερευνώντας την έννοια της μοναξιάς, ο σκηνοθέτης ρίχνει φως στην άβολη αλήθεια της απομόνωσης, εκθέτοντας κάποιες εξαιρετικά ασυνήθιστες ιστορίες.

Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών το 2019 και θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την 1η Μαΐου.

Αλήθεια, εσύ θα σκεφτόσουν ποτέ να νοικιάσεις έναν ηθοποιό για να υποδυθεί τον πατέρα σου σε μία οικογενειακή συγκέντρωση; Οι Ιάπωνες για άλλη μια φορά πρωτοπορούν!

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από το ντοκιμαντέρ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved