Αυτή η παράξενη στολή θα σε σώσει από τον κορονοϊό

Ένα κοστούμι για την καθημερινή μετακίνησή σας ενάντια στον κορονοϊό.

Περισσότεροι από 83.000 άνθρωποι σε 56 χώρες, σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αύξησε την κλίμακα επικινδυνότητας του ιού από “υψηλή” σε “πολύ υψηλή”.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει, ενώ οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν επηρεαστεί από τον ιό. Στην Κίνα, που ο κορονοϊός έπληξε πρώτα, μεγάλα κέντρα πόλεων μετατράπηκαν σε πόλεις-φαντάσματα, καθώς τόσο οι φόβοι όσο και οι καραντίνες κρατούν τους ανθρώπους στο σπίτι.

Όμως, υπάρχει κάποιος τρόπος να ζήσετε τη ζωή σας χωρίς να διαταράσσεται η καθημερινότητα από μια επιδημία όπως ο κορονοϊός;

Ο Κινέζος αρχιτέκτονας Dayong Sun πιστεύει πως ναι.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Penda είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια ασπίδα-ένδυμα, η οποία, όπως λέει, θα μπορούσε να παραχθεί σε μαζική κλίμακα κατά τη διάρκεια παρόμοιων επιδημιών.

Αφίσες που σου λένε πώς να προστατευτείς από τον κορονοϊό.

 

Η “ασπίδα” ονομάζεται Be a Batman και εμπνέεται, εν μέρει, από το φυσικό περιβάλλον των νυχτερίδων.

Ο σχεδιαστής σημειώνει ότι οι νυχτερίδες μπορεί να αποτελούν πηγή της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά από ό,τι φαίνεται έχουν ανοσία στις επιθέσεις του. Για την “ασπίδα”, ο Sun έχει κατασκευάσει ένα ελαφρύ σύστημα, παρόμοιο με το φτερά των νυχτερίδων.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα σακίδιο με πλαίσιο σκελετού κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα. Διαθέτει ένα PVC φίλτρο, το οποίο περιτυλίγεται γύρω από τον χρήστη σαν ένα πιλοτήριο ή μια φούσκα.

Βάσει μιας αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας, το κτίριο θεωρείται τρίτο δέρμα (το δέρμα ενός ανθρώπου είναι το πρώτο δέρμα ενώ τα ρούχα το δεύτερο.)

Ο Sun παρουσιάζει την ασπίδα PVC ως ένα κτίριο-ένδυμα, το οποίο δημιουργεί ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον άνθρωπο και τον ιό.

Για πρόσθετη προστασία, οι UV ακτίνες αποστειρώνουν την επιφάνεια του πλαστικού. Το κοστούμι αν και δεν είναι αεροστεγές προσφέρει ορισμένες πρακτικές αντιμετώπισης της επιδημίας.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το κουστούμι σωτηρία από τον κορονοϊό: