Αυτό το σπίτι είναι σαν Ελβετικός σουγιάς

Φαίνεται μικρό αλλά είναι πλήρως λειτουργικό, διαθέτει χώρους που δεν μπορείς να φανταστείς.

Στο Παρίσι μπορείς να συναντήσεις πολύ μικρά διαμερίσματα με τις ανέσεις ενός μεγαλύτερου. Το συγκεκριμένο, όμως, αν και μόλις 8 τετραγωνικά μέτρα, έχει και έναν πολυ-λειτουργικό τοίχο που θα ζήλευαν πολύ μεγαλύτερα διαμερίσματα.

Το εργονομικό αλλά και αυτόνομο διαμέρισμα βρίσκεται στη σοφίτα ενός παλιού κτιρίου που κάποτε χρησίμευε ως δωμάτιο υπηρεσίας.

Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος ήθελαν αυτόν τον χώρο να τον μετατρέψουν σε αυτόνομο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την ανακαίνιση, Kitoko Studio, έπρεπε να χωρέσει σε λίγα τετραγωνικά μία μικρή κουζίνα, μία τραπεζαρία, ένα μπάνιο και ένα κρεβάτι κουκέτα, χωρίς να θυσιάσει την αισθητική.

Αυτό επιτεύχθηκε με πτυσσόμενα έπιπλα, από καρέκλες μέχρι τραπέζια και βιβλιοθήκη!

Το άραγμα με ρόμπα στο σπίτι είναι δικαίωμα.

 

Το δωμάτιο υπηρεσίας δεν ήταν κατασκευασμένο να λειτουργεί ως μεμονωμένη μονάδα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους αρχιτέκτονες να το μετατρέψουν σε ένα πλήρες λειτουργικό σπίτι.

Ο λευκός τοίχος με την υπέροχη σχεδίαση εξασφαλίζει ότι το φως στο εσωτερικό του διαμερίσματος κατανέμεται ομοιόμορφα. Επίσης, το κρεβάτι κουκέτα κάνει το διαμέρισμα ακόμα πιο λειτουργικό.

Η μικρή κουζίνα που βρίσκεται στη γωνία του σπιτιού προσφέρει χώρο για μαγείρεμα, ενώ η συρόμενη ντουλάπα κάτω από το κρεβάτι διατηρεί τον χώρο κομψό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το διαμέρισμα στο Παρίσι:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved