Αμηχανία με το ότι το Pornhub βγάζει ντοκιμαντέρ

Και δεν είναι πορνό.

Το Pornhub ανακοίνωσε ότι λανσάρει την πρώτη του μη-πορνογραφική ταινία, η οποία μάλιστα έχει ήδη διαγράψει μια αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία, καθώς έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις του MoMa και του Μουσείου Whitney.

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Shakedown», από την κινηματογραφίστρια και εννοιολογική καλλιτέχνιδα Leilah Weinraub.

Το φιλμ προσφέρει μια διεισδυτική, ειλικρινή, αισθησιακή αλλά και χιουμοριστική ματιά στη σκηνή των strip clubs του Λος Άντζελες και την κοινότητα των αντρών και γυναικών που της έδιναν ζωή, στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Όπως σχολίασε στο Variety η δημιουργός της ταινίας, που ελπίζει ότι θα κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού της πλατφόρμας, «υπάρχει τώρα μια δημιουργική ευκαιρία να παρουσιάσουμε ταινίες στον καλλιτεχνικό χώρο, υπάρχει μεγαλύτερη δεκτικότητα στη διαφορετικότητα και στο περιεχόμενο, και σε μια διαφορετικού είδους αφήγηση».

Όταν οι διάσημοι καλλιτέχνες κάνουν έργο την ερωτική τους απογοήτευση.

 

Ανεξάρτητα πάντως από την ακριβή σύνθεση του κοινού του Pornhub όσον αφορά το φύλο, τα νούμερα και το κοινό που έχει να επιδείξει η πλατφόρμα ενήλικου περιεχομένου είναι ιλιγγιώδη: για το 2019, καταγράφηκαν 115 εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα, 39 δισεκατομμύρια μοναδικές αναζητήσεις για ολόκληρο τον χρόνο, ενώ συνολικά ανέβηκε περιεχόμενο που χρειάζεται κανείς 169 χρόνια για να παρακολουθήσει…

Ο brand director του Pornhub δήλωσε ότι «αυτή η ταινία είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας του site να στηρίξει τις τέχνες. Θέλουμε να μας βλέπουν ως μια πλατφόρμα που οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Έχουμε δει να ανεβάζουν περιεχόμενο στο site καλλιτέχνες που δε θα μπορούσαν να το κάνουν στο YouTube ή το Vimeo, όπου δεν επιτρέπουν γυμνό».

Μάλιστα, προσπαθώντας να προσεγγίσουν ένα πιο γυναικείο κοινό, η πλατφόρμα μαζί με τη δημιουργό της ταινίας δημιούργησαν ένα ασφαλές «σπίτι» για το project, Κάτι σαν έναν ενημερωτικό ηλεκτρονικό χώρο, όπου οι χρήστες μπορούν να είναι «μόνοι, μαζί» και όπου θα μπορούν να συζητούν με τη Weinraub μία φορά την εβδομάδα.

Για να γιορτάσει αυτό το λανσάρισμα, το Pornhub διαθέτει την ταινία δωρεάν για ολόκληρο τον Μάρτιο, ενώ το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμη και μέσω iTunes.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις εικόνες από το ντοκιμαντέρ:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved