Αφίσες που σου λένε πώς να προστατευτείς από τον κορονοϊό

Έρχονται από την Κίνα κι έχουν μία άκρως ρετρό αισθητική για ένα τόσο βαρύ θέμα.

Το design studio JWDK, λοιπόν, σχεδίασε μια σειρά από πόστερ που δίνουν με μια ματιά οδηγίες για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε τη μόλυνση, συστήνοντας απλές κινήσεις στην καθημερινότητά μας που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες.

Με τον τίτλο «Stay clean, stay strong» («μείνετε καθαροί, μείνετε δυνατοί»), η καμπάνια αυτή περιλαμβάνει τέσσερις αφίσες που ουσιαστικά συμβουλεύουν πώς πρέπει να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής μέσα στους χώρους εργασίας.

Σχεδιαστικά, τα πόστερ αυτά εντυπωσιάζουν με τη ρετρό απλότητά τους, καθώς οι designers αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμής στις παλιές κινέζικες αφίσες που αφορούσαν τη δημόσια υγεία, πίσω στη δεκαετία του 1950.

Κορονοϊός: μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν όρια στις φάρσες;

 

Κάθε πόστερ έχει απαλά χρώματα και κάθετα κινέζικα τυπογραφικά στοιχεία, που ουσιαστικά αποτυπώνουν τις οδηγίες της κινεζικής κυβέρνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κάθε αφίσα έχει το δικό της θέμα: Η πρώτη λέγεται «ας γίνει μια ομαδική προσπάθεια», και δείχνει κάθε μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19.

Η δεύτερη ονομάζεται «ας πάρουμε τον έλεγχο της προστασίας από τον ιό» και δείχνει τα σημεία που θα μπορούσαν να είναι εστίες μικροβίων, η τρίτη συμβουλεύει «να φροντίζεις τον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να φροντίζεις και τους άλλους» και παρουσιάζει τον βασικό εξολπισμό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον ιό.

Τέλος, η τελευταία αφίσα είναι η «τα χέρια σου είναι η πρώτη γραμμή άμυνας» και προσφέρει συμβουλές για το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Σύμφωνα με σχόλιο του studio, «το JWDK ελπίζει ότι αυτά τα πόστερ θα είναι μια ευγενική (αλλά συνεχής) υπενθύμιση για τους εργοδότες και το προσωπικό, σχετικά με τις μεθόδους και τον απαραίτητο εξοπλισμό που είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί ένα υγιές περιβάλλον εργασίας».

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις αφίσες:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved