Απορία: Τελικά είναι σωστό να ξαπλώνεις στο αεροπλάνο;

Τι προτείνει ο CEO της εταιρείας για την αντιπαράθεση των επιβατών με τα ανακλινόμενα καθίσματα. Μέχρι να ξαναπετάξουμε τουλάχιστον...

«Νομίζω ότι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι ότι, εάν πρόκειται να ξαπλώσουμε προς το μέρος κάποιου, να ρωτήσουμε πρώτα αν είναι εντάξει και στη συνέχεια να το κάνουμε».

Θέση στο ζήτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά και τους επιβάτες θέλησε να πάρει ο επικεφαλής της Delta Airlines, Εντ Μπάστιαν.

Πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό είναι αυτό των ανακλινόμενων θέσεων στα αεροπλάνα, των θέσεων δηλαδή που επιτρέπουν σε κάποιον να ξαπλώνει, τοποθετώντας το κάθισμά του σε πιο οριζόντια θέση.

 

Αυτό, όπως είναι φυσικό δημιουργεί μεν μία διευκόλυνση σε εκείνον που επιλέγει αυτή τη θέση στο κάθισμά του, προκαλεί ωστόσο και πρόβλημα στους διπλανούς του, καθώς τα αεροσκάφη συνήθως δεν έχουν σχεδιαστεί να διαθέτουν τόσο χώρο, ώστε να μην η κίνηση του ενός καθίσματος να μην επηρεάζει το άλλο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC το πρωί ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι εκείνο που συνηθίζεται είναι να ζητά κανείς την άδεια από τον συνεπιβάτη του, πριν μετακινήσει την πλάτη του καθίσματός του, ειδικότερα εάν ο επιβάτης που κάθεται πίσω του είναι ψηλός.

«Νομίζω ότι αν κάποιος ξέρει ότι υπάρχει ένας ψηλός άνθρωπος πίσω του και θέλει να ξαπλώσει το κάθισμά του, το ευγενικό θα ήταν να βεβαιωθεί ότι ο συνεπιβάτης του είναι εντάξει με το μετακινήσει την πλάτη του καθίσματος», δήλωσε ο Bastian. «Ποτέ δεν ξαπλώνω, γιατί δεν νομίζω ότι είναι κάτι – από τη στιγμή που είμαι ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας – που θα έπρεπε να κάνω με τη θέση μου. Και ποτέ δεν λέω τίποτα, αν κάποιος ξαπλώνει προς τα εμένα», συμπλήρωσε.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι κακός χαμός έγινε σε πτήση της Delta από επιβάτη:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved