Οι γυναίκες κάνουν ακόμα τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού

Και οι άντρες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό σύμφωνα με έρευνα. Με λίγα λογια, κάτι κάνουμε λάθος.

Μπορεί οι νεότεροι άντρες να είναι υπέρ της ισότητας, όμως δε δείχνουν ακόμα έτοιμοι να πιάσουν την ηλεκτρική σκούπα στα χέρια τους. Έτσι τουλάχιστον μας έκανε γνωστό ένα άρθρο των New York Times το οποίο βασίζεται στην έρευνα του Gallup. Αυτά τα στοιχεία, βέβαια, αφορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Τα ζευγάρια από 18 μέχρι 34 χρονών μπορεί να είναι πιο προοδευτικά αλλά στο τέλος της ημέρας, τις δουλειές και τα βάρη του νοικοκυριού της αναλαμβάνει η γυναίκα. Ακόμα και αν η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες κάνουν λιγότερη δουλειά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι άντρες περισσότερη, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Διάβασε για τη μάχη ενός εργένη με το νοικοκυριό 

Η διαφορά των δύο φύλων είναι στη μία ώρα και το ίδιο ισχύει και στην ώρα που αφιερώνουν στα παιδιά τους. Όπως επισημαίνουν οι NYT, αυτό επηρεάζει την καριέρα των γυναικών και ειδικότερα όσων εργάζονται σε γραφεία. Επίσης, τονίζεται πως υπάρχει χάσμα τόσο στην αμοιβή αλλά και στην εξέλιξη της καριέρας μεταξύ των δύο φύλων.

Δες εδώ τις απόψεις που επικρατούσαν το 1961 στην Αμερική:

 

 

Μία άλλη έρευνα, αυτή τη φορά του Sociological Science, έδειξε πως και στα παιδιά του Λυκείου, το σκεπτικό δεν είναι διαφορετικό. Για την ακρίβεια, σχεδόν το 1/4 των μαθητών απάντησε πως ο άντρας θα πρέπει να εργάζεται και η γυναίκα να βρίσκεται στο σπίτι. Υπενθυμίζουμε πως η έρευνα αφορά τις ΗΠΑ.

Το συμπέρασμα; Ο άντρας είναι χαρούμενος που η σύντροφός του βοηθάει τη ζωή τους με τα χρήματα που κερδίζει όμως την ίδια στιγμή αποφεύγει τις απαραίτητες μικροδουλειές. Με λίγα λόγια, επικρατεί ένα μπέρδεμα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved