Γιατί να πας στο Master Chef αν δεν ξέρεις να φτιάξεις ούτε αβγό;

Στεκόμαστε απορημένοι με την απόφαση κάποιων να μπλέξουν με έναν τέτοιο διαγωνισμό.

Τι λέμε για κάποιον που είναι άσχετος από μαγειρική; «Αυτός δεν ξέρει ούτε αυγό να βράσει». Και φυσικά, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει να μαγειρεύει, άλλωστε τι θα γίνουν οι ντελιβεράδες και τα σουβλατζίδικα; Κλέφτες θα γίνουν; Και υπάρχει και η μαμά με τα φαγιά της ή η γυναίκα ή η πεθερά ώστε να μην λιμοκτονήσεις.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, και ο πιο άσχετος να είσαι στην κουζίνα, ένα ρημαδο-αυγό μπορείς να το βράσεις. Διότι δεν θέλει και PHD στη μαγειρική – το βάζεις σε ένα μπρίκι, μέσα σε νερό κι αυτό το καημένο βράζει… Λίγα λεπτά αν το θέλεις μελάτο, παραπάνω ώρα αν το θέλεις σφιχτό. Και σε τελική ανάλυση, ως παιδάκια, όλοι έχουμε βράσει αυγά το Πάσχα για να καθίσουμε μετά να τα βάψουμε. Όλοι; Προφανώς όχι όλοι.

masterchef

Στο επεισόδιο του Master Chef της Τετάρτης, οι τρεις προτεινόμενοι για αποχώρηση, είχαν μια ιδιαίτερη και εξαιρετικά δύσκολη αποστολή: να βράσουν ένα αυγό, να τηγανίσουν ένα αυγό, να φτιάξουν ένα αυγό ποσέ και μια ομελέτα. Έμοιαζε σαν φάρσα να ζητάς από 3 από τους 24 καλύτερους, που ξεπέρασαν άλλους κι άλλους στο κυνήγι της ποδιάς, να κάνουν μερικά τόσο απλά και βασικά πράγματα. Σε σημείο που να σκέφτεσαι πού είναι η παγίδα ή τι κόλπο πρέπει να κάνει κάποιος με τέλειες παρασκευές, ώστε να ξεπεράσει τις τέλειες παρασκευές του διπλανού του. Να βγει ας πούμε ένα κλωσόπουλο μέσα από το βραστό αυγό; Να πεταχτεί κόκορας μέσα από το τηγανητό; Το αυγό ποσέ να έχει μέσα φλουρί; ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;

Τίποτα δεν μας έκρυψαν και δυστυχώς ούτε την ασχετοσύνη του Ηλία και της κυρίας Γιώτας, που αμφότεροι απέτυχαν ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ παρασκευές, σε ένα μπαράζ που έκοψε την ανάσα. 0/4. Μια τρύπα στο νερό (ή στο αυγό). Αποτυχία. Δράμα. Και αναγκάστηκαν οι κριτές να ψάξουν τις λεπτομέρειες για να στείλουν κάποιον στο σπίτι και κάποιον σπίτι του. Έφυγε τελικά η κυρία Γιώτα, παρέμεινε ο Ηλίας (αντί να κοπεί μόνος του από ντροπή). Αλλά με το χέρι στην καρδιά, τι στ’ αλήθεια μπορούμε να περιμένουμε από κάποιον, που δεν μπορεί να βράσει ούτε ένα αυγό μελάτο; Και ό,τι και να μας παρουσιάσει μέσα κι ακόμα κι ο σεφ Κουτσό γλύφει τα δάχτυλά του από τη νοστιμιά ή ο σεφ Κοντιζάς ανοίγει σαμπάνιες από τις μοναδικές γεύσεις ή ο σεφ Ιωαννίδης ξυριστεί γουλί για να γιορτάσει τις γαστρονομικές εκρήξεις στον ουρανίσκο του, ποιος θα πειστεί ότι μαγειρεύει σούπερ – ουάου – γαμάτα ένας άνθρωπος που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΥΓΟ;

 

masterchef abga

 

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί στο άμεσο μέλλον να προκύψει πάλι κάποιο μπαράζ. Μια δύσκολη στιγμή όπου δυο διαγωνιζόμενοι θα ισοβαθμίσουν και μια δοκιμασία θα καθορίσει ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Επειδή λοιπόν το πρότζεκτ «αυγό» πήγε κατά διαόλου και μπορεί να εκτεθούμε πάλι με δαύτους και να βρούμε και τα τσόφλια μέσα στο τηγάνι, έχουμε να προτείνουμε 10 εναλλακτικές δοκιμασίες για μερακλήδες.

 

 

  1. Να ανοίξουν ένα σακουλάκι πατατάκια.
  2. Να βάλουν δυο φέτες τοστ, τη μια πάνω στην άλλη (χωρίς να τις ψήσουν).
  3. Να βγάλουν από το ψυγείο ένα μπουκάλι νερό.
  4. Να ανοίξουν πέντε φιστίκια Αιγίνης.
  5. Να βγάλουν την πέτσα από ένα γιαούρτι.
  6. Να κόψουν μια φρατζόλα ψωμί σε φέτες.
  7. Να ανοίξουν μια κονσέρβα τόνου.
  8. Να βράσουν νερό και να κάνουν εισπνοές από πάνω, ώστε να ανοίξουν τα ιγμόρια.
  9. Να ξεφλουδίσουν μια μπανάνα.
  10. Να στύψουν ένα χυμό πορτοκάλι.

Αν δυσκολευτούν ΚΑΙ με αυτά, ας κάνουν κλήρωση ή ας στρίψουν νόμισμα να τελειώνουμε…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved