O Keanu Reeves είναι το όνειρο κάθε Ελληνίδας μητέρας

Όταν σκας μύτη στα Όσκαρ με τη μητέρα σου. Χωρίς ζακέτα.

Υπόθεση εργασίας: έστω ότι με κάποιον τρόπο, κατάφερες να εξασφαλίσεις μια πρόσκληση για τη Βραδιά των Όσκαρ. Και έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μαζί τη συνοδό σου, να περπατήσεις στο κόκκινο χαλί, να σε φωτογραφίζουν οι παπαράτσι ρωτώντας ο ένας τον άλλον «ποιος είναι αυτός ο κούκλος, που μοιάζει σαν αρχαίος Έλληνας θεός με αυτό το κοστούμι;» και να ζήσεις μια εμπειρία που πολλοί φαντασιώθηκαν και ελάχιστοι έκαναν πραγματικότητα. Ποια θα έπαιρνες μαζί σου; Α) Αν ήσουν παντρεμένος, προφανώς τη γυναίκα σου. Διαφορετικά θα έπεφτε τόση παντόφλα, που θα πρηζόταν το κεφάλι σου και επιπλέον θα έφευγε παίρνοντάς σου τα παιδιά, το σκύλο, τα σώβρακα και τα χρήματά σου μέχρι τελευταίου σεντ. Β) Αν είχες γκόμενα/ σύντροφο θα έπαιρνες αυτήν μαζί. Περίπου αναγκαστικά. Διότι αν δεν την έπαιρνες, μόλις γύριζες πίσω, δεν θα είχες γκόμενα/ σύντροφο. Γ) Αν ήσουν σόλο, θα έπαιρνες μαζί σου τη φίλη, που πάντα ήλπιζες ότι θα σε βγάλει από το Friendzone και θα σε δει διαφορετικά. Όπως δηλαδή την βλέπεις κι εσύ. Και ξέρεις κάτι; Πιθανότατα μετά απ' αυτή τη βραδιά, αν δεν φύγει με κανέναν Μπραντ Πιτ ή Τζορτζ Κλούνεϊ, τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα. Δ) Τη μαμά σου. Και μην βιαστείς να διαγράψεις το Δ. Διότι εσύ μπορεί να γελάς ή να βρίζεις ή να κοροϊδεύεις τώρα με το Δ, αλλά από την άλλη εσύ δεν είσαι ο Κιάνου Ριβς. Ο οποίος πήγε στα Όσκαρ με τη μαμά του.

 

Αμφέβαλες ποτέ ότι ο Κιάνου είναι μεγάλη τυπάρα; Αν αμφέβαλες, μπορείς απλά να μπεις και να διαβάσεις όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα πράγματα που τον έχουν κάνει αγαπητό σε όλο τον πλανήτη - πέρα από τις ταινίες του, το «Μάτριξ», τον «Τζον Γουίκ», το αν τον θεωρείς καλό, μέτριο ή πολύ καλό ηθοποιό και όλα αυτά: διάβασε για τη φιλανθρωπική του δράση. Για την απλότητά του. Για τον κουλ τρόπο που φέρεται στους θαυμαστές και τις θαυμάστριές του. Για το πόσο ταπεινός είναι, για το πού έχει δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του, ακόμα και για τον τρόπο που φροντίζει να βάζει τα χέρια του όταν βγαίνει φωτογραφία με μια γυναίκα (ποτέ πάνω της, πάντα σε σημείο που να φαίνονται, ώστε ούτε εκείνη να αισθανθεί άβολα, ούτε κανείς άλλος να νομίζει ότι παλαμαριάζει εκμεταλλευόμενος τη διασημότητά του). Αν λοιπόν δεν ήξερες όλα αυτά τα πράγματα, τώρα τα ξέρεις. Και ακόμα κι αν τον συμπαθούσες κάπως, τώρα τον συμπαθείς περισσότερο. Ή τον αγαπάς. Μην σου πω ότι τον λατρεύεις κιόλας.

Ο Κιάνου Ριβς θα μπορούσε να πάει στα Όσκαρ συνοδευόμενος από τη σύντροφό του. Ή θα μπορούσε να πάει συνοδευόμενος σχεδόν από όποια γυναίκα ήθελε. Διότι είναι ο Κιάνου Ριβς, διότι είναι ωραίος τύπος, διότι δεν είναι λίγουρας και πέφτουλας, διότι έχει τρόπους, διότι είναι τρομερά πετυχημένος ηθοποιός, διάσημος και ωραίος άντρας. Αλλά ο Κιάνου επέλεξε να πάρει μαζί του τη μαμά του. Την υπέροχη, 76χρονη, σχεδιάστρια κοστουμιών Πατρίσια Τέιλορ. Κι όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

 

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα πράγματα που ακούμε από τη μαμά μας, διαχρονικά; «Ζακέτα να πάρεις», «πρόσεξε μην σου ρίξουν κάτι στο ποτό», «να προσέχεις παιδί μου», «αν είναι να αργήσεις πολύ, πάρε με τηλέφωνο», «να σου κάνω κάτι να φας;», «μην τρέχεις στο δρόμο». Αυτά πάνω - κάτω είναι τα πιο δημοφιλή κι όσο κι αν περνάνε τα χρόνια κι αλλάζουν οι εποχές, το soundtrack της μαμάς δεν αλλάζει και πολύ. Ε λοιπόν η μαμά του Κιάνου δεν χρειάστηκε να του πει τίποτα από τα παραπάνω: ήταν μαζί του όλη την ώρα, οπότε μπορούσε να είναι βέβαιη αν πήρε ζακέτα, αν κάποιος του έριξε κάτι στο ποτό, αν έφαγε και επιπλέον δεν χρειαζόταν να την πάρει τηλέφωνο μια που άργησε, καθώς ήταν δίπλα του.

Δείτε φωτογραφίες του από τα γυρίσματα του «Matrix 4».

Θέλεις να τον πεις «μαμάκια»; Τιμή του και καμάρι του. Μόνο αυτός όμως είχε τα κάκαλα να πάρει τη μαμά του, σε μια βραδιά που όλοι και όλες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους, τα κοσμήματά τους, τα γυαλιά τους, την εκκεντρικότητά τους και φυσικά τον/την συνοδό τους. Για πλάκα τους είχε όλους ο Κιάνου, που έφερε τη μαμά του, φορώντας ένα κλασσικό μαύρο σμόκιν. Και όλα τα φλάς έπεσαν πάνω τους. Διότι μόνο αυτός τόλμησε. Διότι μόνο αυτός σεβάστηκε. Διότι μόνο αυτός έκανε ένα δώρο στη μητέρα του που δεν νομίζω να έχουν κάνει και πολλοί πριν απ' αυτός.  Δεν ξέρω αν ποτέ θα ψηφιστεί «Ηθοποιός της Χρονιάς» ή θα βραβευτεί με κάποιο Όσκαρ, ξέρω όμως ότι για φέτος τουλάχιστον, άνευ συναγωνισμού, είναι άνετα ο «Γιος της Χρονιάς». Πώς να μην τον λατρεύεις μετά κι εσύ, αλλά ακόμα κι η μαμά σου;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved